…εγκαίνια της “ΣΤΕΓΗΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΡΙΒΑΣ”…

Ημερομηνία : 6-5-2009
Συντάκτης : Κόϊος Αθ. Χρήστος

Syllogos banner

Την Κυριακή 3 Μαΐου 2009 , παρά τις ασταθείς καιρικές συνθήκες , στα πλάισια τών εκδηλώσεων του πανηγυριού του “Αγίου Αθανασίου” στη Γρίβα έγιναν τα εγκαίνια της “ΣΤΕΓΗΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΡΙΒΑΣ”. Το τελετουργικό έγινε από τον Παπα-Γιάννη Τάνκο Ιερέα του χωριού.

-Προβλήθηκε το «Μουσείο» του συλλόγου όπου εκτέθηκαν πολλά αντικείμενα σχετικά με την μακροχρόνη ιστορία και παράδοση του χωριού.


-Πρωτοτυπία υπήρξε το μοίρασμα φυλλαδίων από τις Γυναίκες του Συλλόγου με θέμα το «Γάμο», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την άρρηκτη σχέση Γριβιωτών με την Οικογένεια.

Το Νυφικό της Δεκαετίας του ΄40 τράβηξε τα βλεμματα όλων και συγκίνησε.


μαγειρική τέχνη είχε και αυτή την Τιμητική της, με πλήθος τοπικών εδεσμάτων, που έκαναν τους παρευρισκόμενους να θαυμάσουν την κουζίνα του Χωριού και να εκθειάσουν την τέχνη και την ικανότητα των Γυναικών.
«Μυστικές Συνταγές ΔΕΝ Αποκαλύφτηκαν»

-Η Πρόεδρος του Συλλόγου, Κικίρη Δήμητρα καλωσόρισε τον Δήμαρχο Γουμένισσας Κο Στυλιανό Παπαπαναγιώτου και την Αντιδήμαρχο πολιτιστικών Κα. Παλάνη Μαρία στις εκδηλώσεις καθώς και όλους τους Φίλους της Γρίβας με σύντομη ομιλία.

-Κάτω από τους παραδοσιακούς ήχους της ορχήστρας των Χάλκινων της Γουμένισσας, του Αργύρη Μάντσιου, η Χορευτική Ομάδα Δυτικής Θεσ/νίκης το «ΣΕΡΓΙΑΝΙ» , το Χορευτικό Συγκρότημα Πέλλας, το Χορευτικό της Κάρπης, το Χορευτικό του Άσπρου και το «Παιδικό χορευτικό τμήμα της Γρίβας» χόρεψαν παραδοσιακούς Χορούς με βραβεία την διατήρηση των παραδόσεων των, την αγάπη του κόσμου και μία ανθοδέσμη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s