Κράνος

Ημρερομηνία : 13-6-2009

…να ξεκαθαρίσω κάτι απο την Αρχή,το Κράνος προστατεύει το ΚΕΦΑΛΙ και ΟΧΙ τον ΑΓΚΩΝΑ, έτσι για να ξεκινήσουμε σωστά…

Απράβατοι Κανόνες Προστασίας :

1.) Το κράνος πρέπει να είναι εφαρμοστό αλλά όχι σφιχτό στο κεφάλι μας.

2.) Το χρώμα του κράνους είναι φυσικά όμορφο αν είναι ίδιο με της μηχανής μας, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι τα σκούρα χρώματα και πολύ εύκολα ζεσταίνονται από τον ήλιο, φέρνοντας Δυσφορία στον αναβάτη, αλλά και δύσκολα φαίνονται την νύχτα

3.) Σημαντικό σημείο είναι οι γωνίες όρασης μέσα από το κράνος τόσο οριζόντια όσο και κάθετα. Η διαφορετική θέση οδήγησης μιας μοτοσικλέτας δρόμου από μία εντούρο ή τσόπερ, δημιουργεί και διαφορετικές απαιτήσεις σε αυτές τις γωνίες κάνοντας κάποια κράνη περισσότερο ή λιγότερο κατάλληλα.

4.) Ο αερισμός του κράνους ιδιαίτερα για ζεστές βόλτες είναι κρίσιμος. Οι αεραγωγοί καλό είναι να είναι ρυθμιζόμενοι αλλά και να κλείνουνε.

5.) Η ποιότητα του κράνους. Τα μοντέρνα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ενός σύγχρονου κράνους έχουν καταφέρει να μειώσουν αρκετά το βάρος του, αυξάνοντας συνήθως το κόστος. Τα φτηνότερα ίδιας ασφάλειας, βγαίνουν συνήθως και πιο βαριά.

6.) Η αεροδυναμική του κράνους είναι ιδιαίτερα σημαντική για όσους ταξιδεύουν μιας και πιέζει περισσότερο ή λιγότερο το κεφάλι προς τα πίσω στις μεγάλες ταχύτητες.

7.) Η ηχομόνωση που προσφέρει το κράνος είναι και βολική αλλά και επικίνδυνη. Ο θόρυβος του αέρα δεν μας ενδιαφέρει αλλά οι ήχοι του περιβάλλοντος μπορεί να είναι κρίσιμοι. Κάποιοι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι αφήνουν να περνάνε μόνο τα χρήσιμα επιλέγοντας ποιές συχνότητες ήχων θα αποκόψουν.

8.) Η δυνατότητα χρήσης συστήματος ενδοεπικοινωνίας με τον επιβάτη βοηθάει στην διατήρηση της προσοχής του οδηγού στον Δρόμο.

 Το ατύχημα με Μοτοσυκλέτα έχει πάντα θύμα τραυματισμού και πολλαπλά τραύματα καθ’ οτι το σώμα του Ανθρώπου αποροφά ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Κρούση του Ατυχήματος.

 Κράνος φοράμε πάντα, τα ανακατεμένα απο τον Αέρα μαλλιά είνα πλέον στη Μόδα…το Αναπηρικό Καροτσάκι και ο Θάνατος ΟΧΙ.

Χώρια οτι το Ελληνικό Κράτος δεν παρέχει Καμμία Διευκόλυνση για τούς Ανάπηρους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s