Μουσείο της Ακρόπολης

Ημερομηνία: 15-6-2009

 Το Μουσείο της Ακρόπολης μας κάνει όλους Περήφανους, αλλά πιο πολύ, όσο περίργο και να ακούγεται, τούς Ευρωπαίους. Οι οποίοι πλέον θεωρούν την Αρχαία Ελληνική Ιστορία και Πολιτισμό το νέο εφαλτήριο για να κάνει ο Πολιτισμός μας την Υπέρβαση.

 Από σήμεραΔευτέρα 15 Ιουνίου 2009, λίγες μέρες πριν το Μουσείο Ακρόπολης υποδεχθεί το κοινό, ανοίγουν οι πύλες της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης www.theacropolismuseum.gr στό Παγκόσμιο αυτό Γεγονός.

Το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009, όλοι οι επισκέπτες της εν λόγω ιστοσελίδας από οπουδήποτε στον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια του Μουσείου μέσα από την απευθείας μετάδοση.
 
 

Η ιστοσελίδα συστήνει το Μουσείο στους επισκέπτες, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους, την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του. Είναι ένας ηλεκτρονικός χάρτης, που διαγράφει ένα ταξίδι στη μοναδική πολιτιστική μας κληρονομιά, ξεδιπλώνοντας τη διαδρομή από την αρχαϊκή εποχή μέχρι σήμερα. Μια διαδρομή που δεν αφορά μόνο στα εκθέματα και την ιστορία μας, αλλά και στη σύγχρονη εικόνα του ελληνικού πολιτισμού, καθώς το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους του.

Η περιήγηση γίνεται μέσα από έξι ενότητες, που δίνουν πληροφορίες για:

1. Τον τρόπο λειτουργίας του μουσείου (ωράριο, προσβασιμότητα, υποδομές, κλπ).

2. Τις συλλογές (εκθέματα, ιστορικά στοιχεία, κλπ).

3. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

4. Το Μουσείο (οργάνωση, ιστορία, κλπ).

5. Την προβολή του Μουσείου (ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό, γραφείο Τύπου, επικοινωνία).

6. Τα εισιτήρια:

Γενική είσοδος: 12 ευρώ*,  Μειωμένο εισιτήριο: 6 ευρώ,  Δωρεάν: φοιτητές Ε.Ε. ,  Φοιτητές εκτός Ε.Ε.: 6 ευρώ

Ώρες Λειτουργίας: 08:00 – 19:00 (θερινό),Τηλ.: 210 3236665, 210 9238724, 210 3214172,Φαξ: 210 9239023

Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή, εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε ελληνικό Μουσείο το σύστημα του e-ticketing. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο επιτρέπει σε όλους, από οπουδήποτε στον κόσμο, να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο Μουσείο, προσδιορίζοντας με ακρίβεια την ημέρα ακόμα και την ώρα της επίσκεψής τους. Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή θα διευκολύνει το Μουσείο στη διαχείριση του ωραρίου των επισκεπτών και ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει ενδεχόμενες ουρές αναμονής στις εισόδους του.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, στις 11 π.μ., με την έναρξη δηλαδή της λειτουργίας της ιστοσελίδας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους (που κοστίζουν 1 ευρώ) μέσω της υπηρεσίας e-ticketing.

Για τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Μουσείου, δηλαδή την Κυριακή 21, τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με εισιτήριο αγορασμένο από την υπηρεσία e-ticketing, καθώς για αυτές τις ημέρες μόνο δεν θα πωλούνται εισιτήρια στα ταμεία του Μουσείου. Τα εισιτήρια που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο τριήμερο αφορούν σε τρεις χρονικές ζώνες (9π.μ., 11π.μ. και 6μ.μ.) ανά ημέρα, με μέγιστο αριθμό 250 επισκεπτών ανά χρονική ζώνη. Οι επισκέπτες των τριών αυτών πρώτων ημερών, θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να περιηγηθούν το Μουσείο συνοδευόμενοι από τον πρόεδρό του, καθηγητή κ. Δ. Παντερμαλή και την ομάδα αρχαιολόγων του Μουσείου.

*Ισχύει ενιαίο εισιτήριο για την Ακρόπολη, το Μουσείο Ακροπόλεως, την Αρχαία Αγορά, το Θέατρο του Διονύσου, τον Κεραμεικό και τη Ρωμαϊκή Aγορά. Κοστίζει 12 ευρώ (μειωμένο εισιτήριο 6 ευρώ)

Αναλυτικός Χάρτης Μουσείων : http://www.cityofathens.gr/el/xartes-tis-athinas/moyseia

Βόλτα στην Αρχαία ΑΘΗΝΑ: http://www.cityofathens.gr/el/episkeptes/aksiotheata/arxaiologikoi-xoroi

signature

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s