ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ…για 1-2 ταψιά

Ημερομηνία : 11-7-2009

 

Υλικά:
  • 650 gr. Kρόκος αβγού
  • 1.250 gr. Ασπράδι
  • 380 gr. Ζάχαρη- Άχνη
  • 380 gr. Βούτυρο λιωμένο
  • 75 gr. Μπεϊκιν
  • 75 gr. Κονιάκ
  • 75 gr. Κανέλα
  • 750 gr. Καρύδια Γριβιώτικα με χοντρή ψύχα
  • 380 gr. Παντεσπάνι τριμμένο *
Υλικά για σιρόπι:
  • 2,5 κιλά Νερό
  • 3 κιλά Ζάχαρη
  • 500 gr. Γλυκόζη
  • ½ Κουταλάκι Βανίλια

Διαδικασία:

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα , την ζάχαρη-άχνη, την κανέλα και το μπέϊκιν, το κρόκο το βούτυρο και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να αφομοιωθούν καλά. Προσθέτουμε το τριμμένο παντεσπάνι και τα καρύδια και τέλος το ασπράδι, το οποίο το έχουμε ήδη χτυπήσει στο μίξερ σε μορφή μαρέγκας. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Λαδώνουμε καλά τα ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και έπειτα ρίχνουμε το μίγμα μέσα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 190 oC για 50 λεπτά περίπου.

Προετοιμασία για σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.

Σιρόπιασμα:

Περιμένουμε να κρυώσει το σιρόπι και το ρίχνουμε στο γλυκό ενώ είναι ακόμα ζεστό.

*(μπορείτε ενναλακτικά να χρησιμοποιήσετε και παξιμάδι ξερό ή κάποιο ξερό κέικ).

 …καλή επιτυχία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s