ΡΕΒΑΝΙ

Ημερομηνία : 11-7-2009

Υλικά:
  • 500 gr. Ζάχαρη
  • 650 gr. Αλεύρι Ζαχαροπλαστείου
  • ½ ποτήρι Νερό
  • 12 Αυγά
Υλικά για σιρόπι:
  • 2 κιλά Νερό
  • 2 κιλά Ζάχαρη
  • 300 gr. Γλυκόζη
  • ½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι

Προετοιμασία:

Θα χρησιμοποιηθεί ταψί 45Χ 30 εκ.

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τα αυγά προσθέτοντας την ζάχαρη και το ½ ποτήρι νερό.
Τα χτυπάμε με ένα σύρμα για να αφομοιωθεί και έπειτα τα χτυπάμε στο μίξερ προσθέτοντας το αλεύρι σιγά, σιγά επί 20 λεπτά , ώσπου το μίγμα να αφρατεύσει.
Με ένα πινελάκι λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί και ρίχνουμε το μίγμα.
Έπειτα βάζουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 oC για 50 λεπτά περίπου.

Προετοιμασία για σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.

Σιρόπιασμα:

Αφού ψηθεί το ρεβανί το βγάζουμε από το φούρνο, χαράσσουμε περιμετρικά το ταψί και περιμένουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το γλυκό κόβουμε σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια. Έπειτα προσθέτουμε το σιρόπι σε χλιαρή προς ζεστή θερμοκρασία, ομοιόμορφα σε όλα τα σημεία μέχρι να το απορροφήσει. Έπειτα περιμένουμε για μία περίπου ώρα μέχρι να ωριμάσει έτσι ώστε να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

 …καλή επιτυχία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s