ΣΑΜΑΛΙ…γιά 36 κομμάτια

Ημερομηνία : 11-7-2009

Υλικά:
  • 200 gr. Σιμιγδάλι (χοντρό)
  • 1300gr. Σιμιγδάλι (ψιλό)
  • 850 gr. Ζάχαρη
  • 500 gr. Γάλα (αγελαδινό)
  • 2 gr. Αμμωνία
  • 2 gr.Μπέκιν
  • 10 gr. Μαστίχα Χίου (αλεσμένη)
  • 3 Αυγά
  • 100 gr. Γιαούρτι (πρόβειο)
  • 150 gr. Αμύγδαλα λευκά (ψίχα)
Υλικά για σιρόπι:
  • 1,5 κιλό Νερό
  • 2200 gr. Ζάχαρη
  • 100 gr. Γλυκόζη
  • ½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι

Προετοιμασία:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την ζάχαρη, την αμμωνία, την μαστίχα και τα αυγά Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε λίγο το μίγμα για να αφομοιωθούν καλά τα υλικά. Το βγάζουμε από την φωτιά προσθέτοντας το ψιλό σιμιγδάλι και το μπέκιν αφού το ανακατέψουμε καλά κι γίνει ομοιόμορφη η ζύμη μας, την ρίχνουμε σε ταψί της προτίμησης μας και το στρώνουμε καλά.
Μετά με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το γλυκό σε κομμάτια και προσθέτουμε για γαρνιτούρα ένα ή δύο αμύγδαλα. Έπειτα, σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 200 oC για 30-45 λεπτά περίπου ( πάνω κάτω, χωρίς αέρα).
Μόλις ψηθεί το γλυκό, ζεστό όπως είναι, περνάμε το γιαούρτι από πάνω σε όλη την επιφάνεια με ένα πινελάκι Τέλος σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι το γλυκό μας.

Προετοιμασία για σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.

 …καλή επιτυχία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s