Σαραγλάκι (Γρικλάνια)

Ημερομηνία : 11-7-2209

Υλικά:
  • 1 κιλό Φύλλο Κρούστας
  • 810gr. Σαν φυστίκ (Αλεσμένο)
  • 250 gr. Βούτυρο (Αγελαδινό)
Υλικά για σιρόπι:
  • 2 κιλά Ζάχαρη
  • 1700 gr. Νερό
  • 300 gr. Γλυκόζη
  • ½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι

Προετοιμασία:

Παίρνουμε δύο φύλλα κρούστας, απλώνουμε φιστίκι σε όλο το μήκος του φύλου και τα τυλίγουμε πολύ σφιχτά. Το επαναλαμβάνουμε ξανά με άλλα δύο φύλλα ώσπου να δημιουργήσουμε ένα ρολό, 3 με 4 εκ. διάμετρο, έπειτα παίρνουμε ένα, ένα τα ρολά και τα κόβουμε σε στρόγγυλα κομμάτια 2 εκ. περίπου και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Αφού έχουν τοποθετηθεί όλα τα κομμάτια στο ταψί, λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε καλά σε όλα τα κομμάτια καλά έτσι ώστε να μπει, σε όλα τα σημεία καλά.
Έπειτα βάζουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 oC για 1 ώρα περίπου

Προετοιμασία για σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.

Σιρόπιασμα:

Μόλις είναι έτοιμο το γλυκό το σιροπιάζουμε αμέσως, με ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να ωριμάσει για μία ώρα περίπου.

 …καλή επιτυχία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s