ΣΑΡΑΓΛΙ … ( Καινούργια Συνταγή )

Ημερομηνία : 11-7-2009

 Σαραγλί στο Πιάτο

Υλικά:
  • 1200 gr. Φύλλα Κρούστας
  • 500 gr. Βούτυρο (Αγελαδινό)
  • 1 κιλό Καρύδι ( ελαφρώς αλεσμένα)
  • 10 gr. Κανέλα
Υλικά για σιρόπι:
  • 1700 gr. Νερό
  • 2 κιλά Ζάχαρη
  • 500 gr. Γλυκόζη
  • ½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι

Προετοιμασία:

Θα χρησιμοποιηθεί ταψί 45Χ 30 εκ.

Αρχικά στα αλεσμένα καρύδια ρίχνουμε την κανέλα και ανακατεύουνε ώσπου να απλωθεί καλά σε όλα τα καρύδια. Στρώνουμε δύο φύλλα πασπαλίζοντας σε όλη την επιφάνεια καρύδι, προσθέτουμε από πάνω άλλα δύο φύλλα πασπαλίζοντας ξανά με καρύδι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γίνουν 16 στρώσεις.
Πιάνοντας την μία μεριά των φύλλων δημιουργούμε ένα ρολό με όλα τα φύλλα μαζί.
Με τα υπόλοιπα φύλλα δημιουργούμαι με τον ίδιο τρόπο, αντίστοιχα ρολά.
Παίρνουμε ένα ρολό κόβοντας τα σε ροδέλες πάχους 2,5- 3 εκ., τοποθετώντας μία, μία ροδέλα στο ταψί, ξαπλωτά, και την μία δίπλα στην άλλη. Αφού τοποθετήσουμε όλα τα κομμάτια λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε στα κομμάτια ομοιόμορφα.
Έπειτα βάζουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 oC για 1 ώρα.

Προετοιμασία για σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.

Προετοιμασία για σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.

Σιρόπιασμα:

Μόλις ψηθεί το γλυκό ρίχνουμε αμέσως το ζεστό σε θερμοκρασία σιρόπι. Έπειτα περιμένουμε για μία περίπου ώρα μέχρι να ωριμάσει έτσι ώστε να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

 …καλή επιτυχία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s