ΦΟΙΝΙΚΙΑ…για 36 τεμάχια

Ημερομηνία : 11-7-2009

Φοινίκια

Υλικά:
  • 1150 gr. Αλεύρι
  • 75 gr. Αμμωνία
  • 100 gr. Ηλιέλαιο
  • 100 gr. Ζάχαρη
  • 3 gr. Μπέκιν
  • 500 gr. Νερό
  • 1/3 κουταλάκι Κανέλα
Υλικά για σιρόπι:
  • 2 κιλά. Νερό
  • 2 κιλά. Ζάχαρη
  • 500 gr. Γλυκόζη
  • ½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι

Προετοιμασία:

Θα χρησιμοποιηθεί ταψί διάμετρο 45Χ30 εκ.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το ηλιέλαιο, την αμμωνία, την ζάχαρη και το μπέκιν, ώσπου να αφομοιωθούν όλα τα υλικά μας καλά. Βάζουμε ην ζύμη μας στο μίξερ, προσθέτοντας σιγά, σιγά το νερό, ώσπου η ζύμη μας να σφίξη.
Αφού έχουμε τελειώσει με το χτύπημα, αφήνουμε την ζύμη στο πάγκο εργασίας.
Κόβουμε σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια, τα βάζουμε στο ταψί και έπειτα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 200 oC για 20-25 λεπτά περίπου.
Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Προετοιμασία για σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.

Προετοιμασία για τηγάνι:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε πολύ λάδι και το ζεσταίνουμε καλά. Στην συνέχεια αρχίζουμε να τηγανίζουμε τα φοινίκια μας. Όταν πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα τα βγάζουμε από το τηγάνι.

Σιρόπιασμα:

Στραγγίζοντας καλά τα φοινίκια, αμέσως τα ρίχνουμε στο σιρόπι το οποίο πρέπει να είναι κρύο και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για αρετή ώρα.

 …καλή επιτυχία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s