Πότε και πού γεννήθηκε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail);

Ημερομηνία : 12-7-2009

Το e-mail θα συμπληρώσει 34 χρόνια ζωής τον Oκτώβριο του 2006. Ο άνθρωπος που το επινόησε και το χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ονομάζεται Pέι Tόμλινσον και είναι μηχανικός στην εταιρεία Bolt Beranek & Newman (BBN), εταιρεία που δημιούργησε το δίκτυο Arpanet, πρόδρομο του Ιντερνέτ.  

Εκείνη την εποχή υπήρχαν δύο χωριστά προγράμματα. Το ένα επέτρεπε την αποστολή μηνυμάτων στην ταχυδρομική θυρίδα που ήταν εγκατεστημένη σ’ ένα συγκεκριμένο τερματικό, ενώ το άλλο ήταν ένα πρωτόκολλο που βοηθούσε στη μεταφορά αρχείων ανάμεσα στους υπολογιστές ενός δικτύου – συνέδεε δε μερικά πανεπιστήμια.

 Ο Tόμλινσον συνδύασε τα δύο προγράμματα, επινόησε έναν τρόπο για να φτάνουν τα μηνύματα στον προορισμό τους εισάγωντας το γνωστό σύμβολο  @ ως σύμβολο για τη διάκριση της προσωπικής διεύθυνσης από τη διεύθυνση  της ευρύτερης περιοχής, χρησιμεύει δηλαδή για να ξεχωρίζει το πρώτο μέρος της ηλεκτρονικής διεύθυνσης, που δηλώνει το χρήστη, από το δεύτερο, που εκπροσωπεί τον υπολογιστή.π.χ. koioschristos@gmail.com

Μόλις δύο χρόνια μετά, τα e-mail καταλάμβαναν το 75% της συνολικής χρήσης των υπηρεσιών του δικτύου Arpanet. Το 2001 η χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έφτασε τα δέκα δισεκατομμύρια μηνύματα ημερησίως.Σήμερα έχουμε τρελαθεί τελείως….

signature

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s