…το σύμβολο » @ »

Ημερομηνία : 12-7-2009

Αντίθετα με ό,τι φανταζόμαστε, το σύμβολο @ υπήρχε πολύ πριν εφευρεθούν τα κομπιούτερ.

Με το @ συμβολίζεται η ένωση δύο γραμμάτων, του a και του d, τα οποία σχηματίζουν την πρόθεση της λατινικής γλώσσας ad, που σημαίνει «στο», «προς», «πλησίον», «κοντά». Όταν ένωσαν αυτά τα δύο γράμματα σε ένα, η γραμμή του d κάμφθηκε εντελώς προς τα αριστερά. Αυτό ίσως συνέβη γύρω στον 6ο-7ο αιώνα μ.Χ.

Το γνωστό σύμβολο  @ ήταν αρχικά λογιστικό σύμβολο για τη διάκριση προϊόντων και τιμών.Στις μέρες μας το σύμβολο @ χρησιμοποιήθηκε στην εμπορική αλληλογραφία και γι’ αυτό αναπαραστάθηκε στο πληκτρολόγιο των γραφομηχανών.

Η χρήση του @ στην αλληλογραφία μέσω Ιντερνέτ οφείλεται στην αρχική του σημασία «προς» (ad είναι το αντίστοιχο του at στα αγγλικά). Το παράδοξο είναι ότι το @  έχει καθιερωθεί με διαφορετικές ονομασίες ανά την υφήλιο.

Ελληνικά =  το λέμε «παπάκι», Ιταλικά = chiocciola (σαλιγκάρι), Ολλανδικά = apestaart (ουρά πιθήκου), Εβραϊκά = strudel (είδος γλυκού με σταφίδες και κρέμα) , Ισπανικά = arroba (μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιείται στο κρασί), Νορβηγικά = kanec-bolle (ένα σπειροειδές ψωμάκι κανέλας), Γερμανικά = klammeraffe (πίθηκος-αράχνη), Δανικά = snabel-a (προβοσκίδα ελέφαντα), Γαλλικά = escargot (σαλιγκάρι) ή arobase (εκ του Ισπανικού), Αγγλικά = at (σκέτο και κρύο, πολύ ΣΝΟΜΠ …).

…έτσι άμα σας ρωτήσει κάποιος……!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s