Ο δείκτης SAR στη χρήση του κινητού.

Ημερομηνία : 12-7-2009

Ο δείκτης SAR (Specific Absorption Rate) είναι ο δείκτης που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή από τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές διοικητικές υπηρεσίες για τη μέτρηση της ποσότητας ραδιοκυμάτων (RF) που απορροφά ο ανθρώπινος οργανισμός κατά τη χρήση ενός κινητού τηλεφώνου.

Κατά την καθημερινή χρήση του κινητού, το κινητό χρησιμοποιεί μόνο τόση ισχύ όσο απαιτείται για να επικοινωνήσει με τον κοντινότερο σταθμό του τηλεφωνικού δικτύου. Με άλλα λόγια, όσο πιο κοντά βρίσκεται το κινητό σε κάποιο base station τόσο λιγότερη ισχύς απαιτείται και μειώνεται το επίπεδο του SAR.

Ο δείκτης SAR μετριέται σε Watt ανά κιλό (W/kg) ανθρώπινου σώματος. Οι κρατικοί οργανισμοί των χωρών παγκοσμίως έχουν θέσει ως όρια τιμές μεταξύ 1,6 και 2 W/kg. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το όριο είναι 2 W/kg. Βέβαια κυκλοφορούν φήμες στην κοινότητα των γκουρού της τεχνολογίας ότι καλό θα ήταν να αγοράζουμε κινητά τηλέφωνα που έχουν SAR κάτω από 0,4W/kg.

Σε κάθε περίπτωση ο δείκτης SAR θα έπρεπε να είναι η πρώτη πληροφορία που ελέγχουμε όταν αγοράζουμε κινητό και όχι τα megapixels της κάμερας. signature

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s