ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ … με έδρα τη Γρίβα

Ημερομηνία : 20-7-2009

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2

Η συζήτηση έχει Ανοίξει εδώ και καιρό με αφορμή το έκτακτο συνέδριο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 του μήνα. Ακολουθεί ένα μήνα μετά το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων ειδικά για το θέμα αυτό. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εσωτερικών , ο διάλογος πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του καλοκαιριού, ώστε από το Σεπτέμβριο να οριστικοποιηθεί το νομοσχέδιο

ΔΗΜΟΙ


Οι 914 δήμοι και 120 κοινότητες θα συνενωθούν, ώστε να προκύψουν περίπου 400-450 νέοι δήμοι. Χωροταξικά οι νέοι δήμοι θα ταυτίζονται με τα γεωγραφικά όρια των επαρχιών, αλλά, όπου χρειάζεται, θα υπάρξουν προσαρμογές στις τοπικές ιδιαιτερότητες.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ (πιθανό όνομα) 

Μέσα στον σχεδιασμό του Νέου Δήμου, παίζουν Μόνο τα ονόματα των σημερινών Δήμων Γουμέννισας και Ευρωπού με Έδρα του Δήμου την μία ή την άλλη κομώπολη, άγνωστο γιατί. Πρόταση εναλλακτική πρέπει να αποτελέσει η Γρίβα, καθ΄ότι καλύπτει στο έπακρον τα κριτήρια που θέτουν και οι άλλες Υποψηφιότητες.  «Όνομα βαρύ σαν Ιστορία » είναι το κύριο επιχείρημα της επιλογής , γιατί σοβαρούς Λόγους επιλογής της έδρας του Δήμου δεν έχουμε ακούσει ακόμα απο καμία πλευρά, (…μόνο ανόητα Δημοψηφίσματα, χαμηλής ποιότητας ) κι αυτό το έχει  και η Γρίβα. Ισως Χρονικά να υστερεί του Ευρώπου αλλά εδώ μιλάμε για την έδρα του νέου μας Δήμου και πρέπει να το δούμε ώς Πολιτισμικό στοιχείο, την συνολική ικανότητα προβολής ολόκληρηξς της Περιοχής. Το Δυνατό της στοιχείο. Χωροταξιακό πλεονέκτημα, με Θέα το Πάικο, Μεγάλη τουριστική κίνηση, Αναγνωρισημότητα, ολα στον υπερθετικό βαθμό.

Δεν υποστηρίζεται τίποτα περισσότερο απο την Φυσική έδρα του Νέου Δήμου στη Γρίβα. Ούτως ή άλλως ο Νέος Δήμος απαιτεί , » άλλον αέρα » … τον αέρα του Συμβόλου της Παιονίας…Το Πάικον και τι πιό Φυσική επιλογή απο την  Ευκολοπροσβάσιμη Γρίβα.

signature

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s