Τουλουμπάκια

Ημερομηνία : 28-8-2009

Τουλουμπάκια

Υλικά … γιά το Μείγμα:
– 250 gr. αλεύρι
– 3 αυγά
– 1κουτ.σούπας ηλιέλαιο
– 250 ml νερό
– 1/3 κουταλάκι αλάτι
Υλικά … γιά το  σιρόπι:
– 1 lt νερό
– 1 κιλό ζάχαρη
– 2 κουτ.σούπας. γλυκόζη
– 1-2 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

– Ανακατεύουμε στο μίξερ το αλεύρι με το ηλιέλαιο, το αλάτι και το νερό ώσπου να αφομοιωθούν όλα τα υλικά μας καλά.
– Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
– Αφού έχουμε τελειώσει με το χτύπημα, δουλεύουμε με το χέρι την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη για 10λεπτά.
– Γεμιζουμε με την ζύμη μας ένα κορνέ γαρνιρίσματος και αρχίζουμε να ριχνουμε τα τουλουμπάκια μας να τηγανιστούν σε μπολίκο καυτό λάδι.
– Όταν ροδοκοκκινήσουν τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ρίχνουμε όπως είναι ζεστά μέσα στο σιρόπι το οποίο έχουμε ήδη ετοιμάσει και έχουμε αφήσει να κρυώσει.
– Για το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε και στη συνέχεια το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.

signature

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s