Ονομασία : « Τοπικός Οίνος Πλαγιές Πάικου » κατωχηρώθηκε για τη Γρίβα

Ημερομηνία : 31-12-2007

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης υπέγραψε απόφαση , η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1493, 23/7/2009) η  οποία αφορά την αναγνώριση του Τοπικού Οίνου Πλαγιές Πάικου.

Με την υπογραφή τής αποφάσης αυτής αναγνωρίζεται πλέον το δικαίωμα χρήσης των ενδείξεων : «Τοπικός Οίνος Πλαγιές Πάικου»  : για την περιγραφή λευκών και ερυθρών ξηρών, ημίξηρων, ημίγλυκων, και γλυκών επιτραπέζιων οίνων, καθώς και ερυθρωπών ξηρών, ημίξηρων και ημίγλυκων επιτραπέζιων οίνων που παράγονται από σταφύλια αμπελώνων που βρίσκονται στα Δ.Δ Γρίβας, Κάρπης,Γερακώνας, Φιλυριάς και Γουμένισσας, του Δήμου Γουμένισσας και στα Δ.Δ. Ευρωπού, Πολυπέτρου και Τούμπας του Δήμου Ευρωπού του Ν. Κιλκίς, σε υψόμετρο μεγαλύτερο από 80 μέτρα και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.»

σ.σ Αποτελεί Δικαίωση πρωτίστως για τη Γρίβα, μιά περιοχής που είχε οινοποίηση απο τα μέσα του 8ου μ.Χ. αιώνα. Περιοχή με 15 πατητήρια στίς αρχές του περασμένου αιώνα, 5 καζάνια και 100.000 οκάδες κρασιού. Φήμη του κρασιού αυτού αποτέλεσε προπομπός της Ονομασίας Προέλευσης του κρασιού «Γουμένισσα» και χαρακτηρισμός της περιοχής…ως περιοχή κρασιών ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ με Διεθνή Βραβεία.

Ας αποτελέσει αφορμή για όλους η ανάπτυξη της ευκαιρίας για την δημιουργία κρασιού σε ολόκληρη την Περιοχή χωρίς να υπάρξει αρνητικός ανταγωνισμός και επιλεκτική προβολή και στήριξη…κάτι που βιώνει η περιοχή γενικότερα.

Η μόνη μας δικαιολογία…είναι η Επιτυχία…!signature

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s