Ορέστης … ( ένας ανιδιοτελής » ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ » έρωτας )

Ημερομηνία :

Τα χνάρια της ιστορίας, της Ποδοσφαιρικής ομάδας του Μακεδονικού Γρίβας, εντοπίζονται εύκολα μέσα στην 60χρονη διαδρομή του στα Ποδοσφαιρικά δρώμενα του Νομού Κιλκίς και τον όμορων Νομών…Πέλλης, Σερρών, Θεσσαλονίκης και Ημαθίας.

Οι Ιστορίες Ποδοσφαιρικής ευφυΐας , ανατροπής Σκόρ, προκρίσεων, ήθους, κατάκτησης Πρωταθλημάτων και Κυπέλλων, παρουσίαση νέων ταλέντων εθνικής εμβέλειας ( Στόιος, Μήτκος, Γιάντσης ) αιωρούνται σαν ομίχλη στις πρόποδες του Πάικου. Μπορείς να τίς Μυρίσεις. Μπορείς να τις Γευτείς. Τις αναμεταδίδει και ο Βαρδάρης ενίοτε, όταν φυσάει δυνατά. Ατελείωτες πατημασιές με τάπες, βαθιά τυπωμένες μέσα στην καρδιά μας. Γύρω-γύρω και παντού. Όλες βέβαια έχουν το σχήμα της  Καρδιάς μας και όλες μας Γεμίζουν χαρά. Εμφανείς και ορατές, Βαθιές και παντοτινές, οι πατημασιές, έχουν βάθος 3 γενεές.

Ο Μακεδονικός Γρίβας ήταν στην ουσία … 2 Ομάδες. Ο Βύρων και ο Μέγας Αλέξανδρος. Ομάδες που ανταγωνίζονταν η μία την άλλη και γινόταν » Γρίβα » όταν πήγαινε να παίξει … εκτός έδρας σε φιλικά μόνο παιχνίδια ( … επίσημη ίδρυση έγινε το 1978 ).  Στον προαύλιο χώρο την Κοινότητας ήταν στημένο το Θέατρο των ονείρων μας. Πεδίο αντιπαλότητας με μοναδικό στόχο την υπερηφάνεια. Εκεί ο Βύρων επικρατούσε τις περισσότερες φορές. πιό μεστή και πιό δυνατή ομάδα απο τον μέγα Αλέξανδρο, έκλεινε στην αγκαλιά της ευκολότερα τα νέα Ταλέντα του Χωριού. Έτσι η πλατεία της Γρίβας με τα αιωνόβια Πλατάνια είχε ένα θέμα μόνο…την Νίκη !

90 λεπτά παιχνιδιπού ή Νίκη στο επόμενο Γκόλ ( όπως συνηθίζεται ακόμα και σήμερα, δίνοντας στον υποδεέστερο αντίπαλο την ευκαιρία για Νίκη ) οι ματιά των φιλάθλων ήταν απόλυτα προσηλωμένη στο Γήπεδο και στούς Ποδοσφαιριστές. Εδώ λοιπόν θα γυρίσω την ματιά σας αλλού. Θα κοιτάξουμε όλοι μαζί στον…Πάγκο ! Ανάμεσα στούς αναπληρωματικούς, τούς προπονητές, τους γυμναστές…υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος ΔΕΝ χαίρεται μόνο με την ΝΙΚΗ…χαίρεται γιατί Διοργάνωσε τον Αγώνα. Ο Ορέστης. Έτσι τον Ξέρουν όλοι στην περιοχή…έτσι τον σεβόμαστε κι εμείς. Με το μικρό του όνομα και τηνμεγάλη του Ιστορία.

 

Η φράση » … Δώσε το χέρι ( επισημοποιώντας απο το » Τηλέφωνο»  ένα Φιλικό Ποδοσφαιρικό αγώνα ) δείχνει  το πάθος με το οποίο ο Ορέστης , για 40 και πλέον χρόνια, πρόσφερε τα πάντα στον Μακεδονικό Γρίβας. Αδιάψευστος Μάρτυρας, ίσως της Μεγαλύτερης Προσφοράς Γριβιώτη στον Μακεδονικό, είναι η παρουσία του στίς περισσότερες Φωτογραφίες της Ομάδος.

 

Απο την Δεκαετία του ’60 είναι … ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ. Να επιτελεί τον πιό δύσκολο και άχαρο ρόλο. Την οργάνωση, μεταφορά, εμψύχωση και προβολή του Μακεδονικού. Βοήθησε και συνέβαλε τα μέγιστα … παντού !  Υπηρέτησε τον Μακεδονικό Γρίβας…άπο όλα τα πόστα και σε όλες τις θέσεις. Οργανωτής, Προπονητής, Πρόεδρος. Αιώνια Ερωτευμένος με την Ιδέα. Αιώνια Ερωτευμένος με τον » ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΓΡΙΒΑΣ » Τυχερός που αναγνωρίζεται και αγαπιέται απο όλους.

 

Η κληρονομιά που αφήνει στο χωριό μας … αποτελεί παρακαταθήκη και οδηγό όλων όσω προσφέρουν στην Ποδοσφαιρική ομάδα του Μακεδονικού Γρίβας !

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s