Η αλήθεια … δια χείλη ΞΕΝΩΝ !

Ημερομηνία : 07 Νοεμβρίου 2010              Διαβάστε επίσης τα … 15 Σχόλια

Η  γαλλική εφημερίδα «Le Figaro»,  κάνει λόγο για ακόμη 2.500.000 Βούλγαρους που ζουν σε διάφορες χώρες, μη ενταγμένες στην Ε.Ε. και κυρίως στα Σκόπια και στην Τουρκία (350.000 εξισλαμισμένοι Πομάκοι της πίσω πλευράς της Ροδόπης).
«ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ»
Ειδικά για τα Σκόπια η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι θα μπορούσαν να πάρουν Βουλγαρικό Διαβατήριο 1.400.000 Σκοπιανοί, δηλαδή τα 3/4 του συνολικού πληθυσμού του κρατιδίου, αφού όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «λαμβάνοντας υπόψη κάποιους ιστορικούς, η Μακεδονία είναι μία από τις βαθμίδες του βουλγαρικού έθνους. Η σλαβομακεδονική γλώσσα δεν είναι επίσης τίποτε άλλο από μια βουλγαρική διάλεκτος»!

Επομένως σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, που επικαλείται απόψεις Ιστορικών Επιστημόνων, οι Σκοπιανοί δεν είναι εθνικά «Μακεδόνες» όπως ισχυρίζονται, αλλά είναι εθνικά Βούλγαροι! Ομοίως και η γλώσσα τους δεν είναι «Μακεδονική» όπως προπαγανδίζουν, αλλά είναι καθαρά Βουλγαρική!

ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ
►  Η «επανάσταση» του Ίλιντεν (20 Ιουλίου 1903), που εορτάζουν σαν «εθνική εορτή» στα Σκόπια, δεν ήταν παρά μια καθαρά βουλγαρική «επανάσταση», βουλγαρικών Οργανώσεων, με βουλγαρικά στελέχη, που έπαιρναν εντολές από τη Σόφια και ανήκαν στη Σχισματική Βουλγαρική Εξαρχία! Ακόμα δηλαδή και οι «ήρωες» των Σκοπίων είναι Βούλγαροι! (Πρόκειται για την Ψευδοεπανάσταση του Ίλιντεν –Προφήτη Ηλία, την οποία σκηνοθέτησαν ένοπλες βουλγαρικές ομάδες, υποχρεώνοντας με βία και τρόμο, πολλά ελληνικά χωριά να κρατήσουν όπλα ή να βγουν στα βουνά, προκαλώντας την οργή των Τούρκων, που ξέσπασαν στους ελληνικούς πληθυσμούς με όλη τους τη μανία – Ολοκαύτωμα του Κρουσόβου)
► Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής του κόμματος VMRO-DPMNE (σημερινό κόμμα Γκρούεφσκι) και πρώην Πρωθυπουργός των Σκοπίων Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι (1998-2002), ζήτησε και έλαβε το 2006 βουλγαρική υπηκοότητα και διαβατήριο, διακηρύσσοντας πως είναι Βούλγαρος και αλλάζοντας το επώνυμό του σε Γκεοργκίεβ!. Το ίδιο έκαναν και χιλιάδες άλλοι Σκοπιανοί!
►  Ακόμη, σημειώνουμε πως η Βουλγαρία έχει αναγνωρίσει πρώτη τα Σκόπια σαν «Μακεδονία», με τη ρητή διευκρίνηση πως δεν αναγνωρίζει «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα», επειδή ακριβώς οι αυτοαποκαλούμενοι «Μακεδόνες» είναι Βούλγαροι και η γλώσσα τους βουλγαρική!
►  Μάλιστα όταν το 1941, η Βουλγαρία σαν σύμμαχος των Ναζί, μπήκε στα Σκόπια, όχι μόνο δε συνάντησε καμμία αντίσταση, αλλά έγινε πανηγυρικά και με ενθουσιασμό δεκτή, επειδή η πλειοψηφία των κατοίκων ήταν Βούλγαροι, τους οποίους ο Τίτο τρία χρόνια μετά (1944), για να τους αποκόψει από τη  Βουλγαρία, τους μετονόμασε αυθαίρετα «Μακεδόνες», πλάθοντας το παραμύθι του δήθεν ξεχωριστού «μακεδονικού έθνους», διεκδικώντας έτσι ταυτόχρονα και τη Βόρεια Ελλάδα, δηλαδή την αληθινή Μακεδονία! Δηλαδή «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια»…
Σε φωτογραφία ντοκουμέντο – που είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν η εφημερίδα Απογευματινή 15-3-2008, οι Βούλγαροι κάτοικοι των Σκοπίων, φαίνονται να υποδέχονται με ενθουσιασμό και τιμές Γερμανούς και Βουλγάρους, κρατώντας εκτός από το πορτραίτο του μισητού Χίτλερ, το πορτραίτο του τότε βασιλιά της Βουλγαρίας, το χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας» που ποθούσε ανέκαθεν η Βουλγαρία από τον καιρό των Κομιτατζήδων, αλλά και ένα πανό που έγραφε με νόημα «ένα έθνος, ένας βασιλιάς, ένα βασίλειο»! Το Βουλγαρικό!…

 σ.σ.στην τελευταία  απογραφή, στα Σκόπια,  200.000 άνθρωποι δήλωσαν Ελληνική συνείδηση.
Τότε μάλιστα η Βουλγαρία ενσωμάτωσε τα Σκόπια στην Επικράτειά της, ενώ το 1942, όταν ο βασιλιάς της Βουλγαρίας επισκέφθηκε το κρατίδιο, του επιφυλάχθηκε παλλαϊκή υποδοχή!
►   Αξίζει επίσης να καταγραφεί η δήλωση του ίδιου του Προέδρου της Βουλγαρίας Ζέλιου Ζέλεφ, όταν επισκέφθηκε την 20η Ιουνίου 1993 τη Σουηδία. Τότε – όπως καταγράφει ο ακούραστος Νικόλαος Μάρτης – ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της Σουηδικής Εφημερίδας Svenska Dagbladet για «Μακεδονικό Έθνος» και απάντησε κατηγορηματικά:
«Το Μακεδονικό Έθνος το δημιούργησε μετά τον Πόλεμο η Κομιντέρν και είναι Έγκλημα του Τιτοϊσμού  και του Σταλινισμού»!
ΓΚΛΙΓΚΟΡΟΦ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΛΑΒΟΙ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ “ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ”»!
Την πλέον κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και δεν ήταν, δεν υπήρξαν και δεν είναι «Μακεδόνες» και πως δεν υπήρξε ή υπάρχει κανένα «Μακεδονικό Έθνος», έδωσε ο ίδιος ο πρώτος Πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόρωφ, όπως αποκαλύπτει ο Νικόλαος Μάρτης:
«Το χαρακτηριστικό περιστατικό που αναφέρεται στο βιβλίο του «ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ» του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας Κίρο Γκλιγκόρωφ (σελ. 259), ότι στην δεξίωση που έγινε στη Νέα Υόρκη την επομένη της αναγνωρίσεως ως ανεξαρτήτου Κράτους των Σκοπίων, μια ομάδα νέων από την Αυστραλία του είπαν: “Εσείς μιλήσατε, αλλά δεν είπατε το σημαντικότερο. Δεν είπατε ότι εμείς είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ότι αρνηθήκαμε την καταγωγή μας, τους προγόνους μας”. Δυσκολεύτηκα να βρω απάντηση αμέσως (συνεχίζει ο Γκλιγκόρωφ στο βιβλίο του) και τελικά τους είπα: “Ξέρετε, σέβομαι τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας. Είναι δικαίωμα σας. Αλλά σύμφωνα με την ιστοριογραφία στον Μακεδονικό λαό επικρατεί η γνώμη ότι είμαστε Σλάβοι. Έχουμε έλθει στα Βαλκάνια τον 6ο και 7ο αιώνα έχουμε εγκατασταθεί στα εδάφη που ονομάζονται Μακεδονία. Δεν γνωρίζω το κατά πόσο στις φλέβες μας συνεχίζει να ρέει κάποια σταγόνα αίματος των αρχαίων Μακεδόνων”»!

► Αλλά καταγράφει ο Μάρτης και άλλη, δήλωση ντοκουμέντο του Κίρο Γκλιγκόρωφ, στην Εφημερίδα TORONTO STAR του Καναδά, στις 15 Μαρτίου 1992:
«Δεν είμαστε “Μακεδόνες” αλλά Σλάβοι. Δεν έχουμε συγγένεια με τον Αλέξανδρο τον Έλληνα και με την Μακεδονία του»!

Τρεις μήνες αργότερα, επαναλαμβάνει τη δήλωσή του μπροστά στις κάμερες, στις 3 Ιουνίου 1992, λέγοντας:
«Εμείς είμαστε Σλάβοι, δεν έχουμε καμμιά σύνδεση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο μ.Χ. αιώνα»!

►   Στις 25 Οκτωβρίου 2009, ο Κίρο Γκλιγκόροφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, επιβεβαιώνει απόλυτα τα παραπάνω:
«Ερώτηση: Το 1993, στα Τίρανα, είχατε δηλώσει ότι ο λαός σας είναι σλαβικής καταγωγής, ότι δεν συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο και πως βρεθήκατε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ..
Γκλιγκόροφ: Εξακολουθώ και σήμερα να πιστεύω και να δηλώνω ακριβώς τα ίδια.
Ερώτηση: Γιατί τότε το ανθελληνικό κλίμα και η εμμονή στον «αρχαιομακεδονισμό» τα τελευταία χρόνια στη χώρα σας, δηλαδή να αποδείξουν κάποιοι επίσημα πως κατάγεστε απευθείας από τους αρχαίους Μακεδόνες;

Γκλιγκόροφ: Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όλα αυτό που συμβαίνουν στη χώρα μου τα τελευταία χρόνια. Η Ιστορία είναι ένα παγκόσμιο αγαθό – αυτό ασφαλώς σημαίνει πως η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά δεν μπορεί να μην είναι και ελληνική. Οι Έλληνες νομίζουν πως εμείς θέλουμε να αφαιρέσουμε ένα κομμάτι της ιστορικής και πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Δεν λέω πως οι ανησυχίες αυτές είναι άνευ λόγου, αφού υπάρχουν υπερβολές και από τη δική μας πλευρά. Υπάρχουν ιστορικοί στη χώρα μου που υποστηρίζουν πως εμείς βρισκόμαστε στα χώματα αυτά 2.000 χρόνια πριν από τον Μέγα Αλέξανδρο. Για γέλια, δηλαδή… Έλεγα σε έναν φίλο μου ιστορικό ότι έτσι όπως πάμε θα βγούμε απευθείας απόγονοι του Αδάμ και της Εύας και θα αποδειχτεί και ότι ο Παράδεισος είναι «μακεδονικός» και ιδιοκτησία μας…»!!!
ΤΑ 2/3 ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Όπως και να έχει, οι παλαιότεροι κάτοικοι των σημερινών Σκοπίων είναι οι Έλληνες και οι Αλβανοί. Οι υπόλοιποι, ήρθαν δεκάδες αιώνες μετά και γι΄ αυτό δεν μπορεί να είναι «Μακεδόνες» ούτε γεωγραφικά, αφού η Μακεδονία έφτανε ως Αχρίδα, Μοναστήρι, Κρούσοβο, Περλεπέ, Γευγελή, ενώ από εκεί και πάνω η περιοχή ονομαζόταν γεωγραφικά Παιονία και οι κάτοικοι Παίονες (Στρώμνιτσα, Στόβοι, Βελεσσά, Στιπ) και τέλος πιο πάνω η περιοχή της πόλεως των Σκοπίων, του Κουμάνοβου και του Τετόβου ονομαζόταν Δαρδανία και οι κάτοικοι Δάρδανοι, σφοδροί πολέμιοι ανέκαθεν των Μακεδόνων!
Άρα τουλάχιστον τα 2/3 του σημερινού κρατιδίου των Σκοπίων, είναι εκτός της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας! Και επομένως ούτε γεωγραφικά – όπως υποστηρίζουν προπαγανδιστές – δεν δικαιούνται να ονομάζονται «Μακεδονία»!
Σημειώνεται πως τα Σκόπια κάνουν εθνική-εθνολογική-ιστορική χρήση του όρου και όχι γεωγραφική. Ισχυρίζονται ότι αποτελούν «έθνος» Μακεδόνων και θα είναι εγκληματική εκείνη η Κυβέρνηση που τυχόν θα τους παραδώσει τον ελληνικό ιστορικό όρο «Μακεδονία»!
Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ
Τέλος, αναφέρουμε τη σύνθεση του σημερινού πληθυσμού του κρατιδίου που περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές: περίπου 240.000 – 300.000 Έλληνες (ελληνόφωνους, σλαβόφωνους ή βλαχόφωνους), περίπου 600.000 Αλβανούς, 100.000-200.000 Ρομά και περίπου 1.000.000 λοιπούς Σκοπιανούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι βουλγαρικής καταγωγής, ενώ λιγότεροι είναι οι Σέρβοι, οι Βόσνιοι, οι Τουρκόφωνοι και άλλες μικρότερες πληθυσμιακές ομάδες!
ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ …«ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ»;
Κάποιοι πολιτικοί, για να δικαιολογήσουν την πολιτική ανεπάρκειά τους και για να διευκολύνουν κερδοφόρες επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων στα Σκόπια δισεκατομμυρίων δραχμών τότε, προέβαλαν από νωρίς τον ισχυρισμό ότι τάχα «δε συμφέρει να χαρίσουμε τα Σκόπια στη Βουλγαρία», παραβλέποντας τις μεγάλες Αλβανικές και Ελληνικές πληθυσμιακές ομάδες που διαβιούν εκεί ως τώρα, και αποτελούν το κλειδί των δυναμικών μελλοντικών εξελίξεων στην περιοχή.
Φαίνεται για κάποιους πως είναι πιο βολικό αντί «να χαρίσουν τα Σκόπια στη Βουλγαρία», να χαρίσουν τελικά την ίδια τη Μακεδονία μας στα Σκόπια (που έχουν πίσω τους Τούρκους, Σόρος, Πολυεθνικές Εταιρείες και Αμερικανικές Υπηρεσίες), μαζί με τους Έλληνες των Σκοπίων…
Εξ  άλλου δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για ολοκληρωτική ενσωμάτωση των Σκοπίων στη Βουλγαρία. Ίσα ίσα, διαφαίνεται βάση των μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων της γείτονος, ως πιο πιθανή και δημοκρατική εξέλιξη, η τριχοτόμηση της περιοχής… (Αλβανικός, Ελληνοσερβικός, Βουλγαρικός τομέας)
Αλβανία και Βουλγαρία, έχουν σπεύσει ήδη να θεμελιώσουν μελλοντικά δικαιώματα. Η Ελλάδα;
Πηγή: Strategy Report, http://diaspora-grecque.com

Advertisements

15 thoughts on “Η αλήθεια … δια χείλη ΞΕΝΩΝ !

 1. Με το να παίρνεις από κάπου μέσα στο ίντερνετ με copy/paste ανεξέλεγκτα «άρθρα» έντονα ακραίων απόψεων και να μας τα παρουσιάζεις ως το άκρον άωτον της αλήθειας δεν γνωρίζω ποιόν θέλεις να πείσεις και ως προς τί. Με όλα αυτά τα ανιστόρητα ατοπήματα δεν γεμίζει μόνο η σελίδα σου με σκουπίδια, αλλά υποτιμάς και την νοημοσήνη των αναγνωστών σου. Λίγη μελέτη σοβαρών ιστορικών πηγών και μια πιο κριτική και αμερόληπτη σκέψη δεν θα έβλαπτε…
  Φιλικά

  • Αγαπητέ Φίλε !
   1ον) … Η 3η πιό έγκυρη εφημερίδα του Πλανήτη η «Le Figaro» παρουσιάζει το ΑΡΘΡΟ…εγώ απλώς αναμεταδίδω την Πηγή του. Αν έχεις πρόβλημα με το Δημοσιογραφικό επιτελείο και την Δημοσιογραφική έρευνα της «Le Figaro», τότε μπορείς να κάνεις τα παραπονά σου στην αντίστοιχη εφημερίδα στη Διεύθυνση http://www.lefigaro.fr
   2ον) Ο σκοπός όλων αυτών των ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ είναι να απαλαγούμε επιτέλους απο τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ που μας έχουν περικυκλώσει. Και η «Le Figaro» αυτό κάνει. Σκουπίδια που με την Δυσωδία τους μας φέρνουν εμετό…όσοι τουλάχιστον έχουμε άποψη και θέση επί του Δικαίου.
   3ον) Ως ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ μου, χαίρομαι που έχεις ΑΠΟΨΗ και ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, δείχνει οτι κάτι θέλεις να μάθεις και να ξεφύγεις απο την ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ, έστω και αν εκφράζεις την αντίθεση σου στίς εγγραφές της Γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro». Αποψη όμως ΔΕΝ ΕΞΕΦΡΑΣΕΣ για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου Αρθρου…ενδεχομένος γιατί δεν πρόλαβες να ρωτήσεις τους ΑΝΙΔΕΟΥΣ ΠΑΤΡΟΝΟΥΣ της αντίθετης άποψης.
   Θέση ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ, απο τα λεγόμενα σου, είναι σαφές οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ.
   4ον) ΣΟΒΑΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ, έχουν καταγράψει οτι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ απο το 2500πχ και ετέρα δεν υπάρχει. Αν μπορείς να μας οδηγήσεις στις δικές σου » ΣΟΒΑΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ » σε παρακαλώ πολύ να τις Κοινοποιήσεις ΕΔΩ, για να τις μελετήσουμε ΟΛΟΙ.
   Τέλος …
   Δεν είμαι εδω » Να Πείσω Κανέναν «. Απευθύνομαι πάντα ΕΠΩΝΥΜΑ ( φίλε anonimos ) και οι αναγνώστες των ιστοτόπων μου με Θέμα τη Γρίβας έχουν άποψη απο Μόνοι τους. άλλωτε Συμφωνούν άλλωτε Διαφωνούν. Είμαστε εδω να το συζητήσουμε και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Μην κρίνεις λοιπόν » Εξ ιδίων τα αλλότρια «.

   Υ.Γ. Αν η ΓΝΩΣΗ οτι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ είναι » Ακραίες απόψεις » … τότε το ΘΕΜΑ χρειάζεται περαιτέρω ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ έρευνα !

   • Φίλε μου, αυτό που κάνεις δεν είναι η αναμετάδωση ενός άρθρου της, όπως λες, «3ης πιο έγκυρης εφημερίδας του πλανήτη». Αμφιβάλω αν έχεις κάνει καν το κόπο να βρεις το συγκεκριμένο άρθρο και μάλιστα να το μελετίσεις…
    Αυτό που κάνεις είναι να αναφέρεσε στο άρθρο μέσω των δύο ακραίων ιστοσελίδωω/bloggs, σε μία εντελώς παραποιημένη και μεταλαγμένη μορφή.

    Το αυθεντικό άρθρο έχει ως εξής:

    «De l’Atlantique au Bosphore, l’Union s’élargit en catimini
    ARIELLE THEDREL, 11/08/2010

    Ils sont moldaves, macédoniens, serbes, ukrainiens ou turcs. Leurs pays n’appartiennent pas à l’UE. Mais 5 millions d’entre eux peuvent obtenir un passeport européen….»

    Το δια ταύτα είναι, ότι 5εκ. πολίτες κρατών εκτός ΕΕ, όπως Μολδαβοί, Μακεδόνες, Σέρβοι, Ουκρανοί και Τούρκοι, θα μπορούσαν να πάρουν διαβατήριο κράτους μέλους τις ΕΕ.

    Στην τελευταία παράγραφο αναφέρεται το άρθρο και στην Βουλγαρία που υποστηρίζει ότι 2,5 εκ. Βούλγαροι μένουν σε κοντινά της κράτοι, δηλ. κυρίως στην Μακεδονία (1,4 εκ.), Αλβανία, Ελλάδα, Τουρκία, Ουκρανία και Μολδαβία.

    Τώρα πως από τα παραπάνω κάνεις το άλμα στο «η Μακεδονία είναι από το 2500 πχ ελληνική και ετέρα δεν υπάρχει» μάλλον θα μείνει δικό σου μυστικό.

    Το παραπάνω άρθρο δείχνει ακριβώς τις γνωστές βλέψεις της Μεγάλης Βουλγαρίας -χωρίς να είναι αυτό βέβαια και η θέση της Le Figaro- και με ποιούς τρόπους μπορεί να βγάλει κάποιος, π. χ. ένας Ουκρανός, δηλώνοντας Βούλγαρος διαβατήριο της ΕΕ.

    Οσο για τις «συμβουλές» σου περί ψυχιατρικών ερευνών θα έχουν μάλον ως γνώμονα την υστερία που δείχνεις προσπαθόντας να προσεγγίσεις τα πράγματα που έχουν σχέση με την Μακεδονία.

    Ταράττει τους ανθρώπους ου τα πράγματα, αλλά τα περί των πραγμάτων δόγματα /έλεγε ο Επίκτητος.

 2. Αγαπητέ Φίλε anonimos.

  πρέπει να μας είναι σαφές οτι…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
  …η λανθάνουσσα προσπάθεια Δσημιουργίας ενός τέτοιου Κράτους ( και δή από ανθρώπους που πρωτίστως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ) αλλά ΣΛΑΒΟΙ, δημιουργεί εκ πρωϊμίου μία ΑΜΥΝΤΙΚΗ στάση έναντι της Οικειοποίησης ξένων πρός αυτούς πράγματα…

  Θα σου πρότεινα να μελετήσεις ΚΑΛΥΤΕΡΑ το άρθρο…του οποίου ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ και η σχετική επισήμανση είναι ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και οχι ΑΠΟΨΗ μου.

  Αν επιθυμείς νδε α ακολουθήσει μιά ΝΕΑ Ιστορική αλήθεια, χαλκεύοντας την υπαρκτή, δε νομίζω να βρείς και πολλούς υποστηρικτές…και αυτοακυρώνεσαι άμεσα, καθ’ οτι η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΓΡΑΠΤΕ !

  • Φίλε koioschristos,
   από στρουθοκαμιλισμό πάμε πάντως πολύ καλά. Αν και γράφω εδώ ως ανώνυμος δεν θα πέσω στο προνηπιακό επίπεδο των σλόγκαν και των κούφιωv κορώνων για νοητικά στερημένους. Πάντως ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος δείχνει μια σοβαρά διαταραγμένη σχέση με την πραγματικότητα και θυμίζει την αίσθηση των μικρών παιδιών, που ζουν σε ένα είδος φανταστικού κόσμου.

   Το άρθρο της Le Figaro. που αναφέρεται μεταξύ άλλων και στούς Μακεδόνες του κράτους της Μακεδονίας, στούς οποίους (1,4 εκ.) η Βουλγαρία θα μπορούσε να δώσει βουλγάρικα διαβατήρια επειδή τους θεωρεί βούλγαρους, είναι για την ορθή ενημέρωση και κρίση των αναγνωστών ΕΔΩ http://www.lefigaro.fr/international/2010/08/11/01003-20100811ARTFIG00554-de-l-atlantique-au-bosphore-l-union-s-elargit-en-catimini.php. Αν δεν επιτρέπεις παραπομπές σε άλλα λίνκ, μπορείς να το σβήσεις.

   Υ. Γ. Οσο για τον φίλο para pente ούτε είπα αλλά ούτε και σκέφτηκα να σας πώ „σλαβομακεδόνες“. Αλλωστε δεν μου πέφτει και κανένας λόγος να χαρακτηρίσω κάποιον τι είναι ή τι δεν είναι. Η παρέμβασή μου εδώ έγινε μόνο και μόνο για το επίμαχο τόπικ που έχει ως επικεφαλίδα „Η αλήθεια … δια χείλη ΞΕΝΩΝ !“ και κατ΄εμέ περιέχει μισές αλήθειες.

   • Ξεπέφτεις σε ΥΒΡΕΙΣ γιατι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να Στοιχειοθετήσεις ορθό λογο.
    Καταλαβαίνω την αμηχανία σου, μιλάω , με Ανθρώπους Χωρίς Δική τους άποψη πάρα πολλά Χρόνια. Έτσι κι εσύ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΨΗ δεν έχεις Εκφράσει να την κρίνουμε εμείς οι ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ η ΑΠΟΨΗ σου και σταμάτα να Αναμεταδίδεις ΑΟΡΙΣΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
    —Πές μας Επιτέλους ΚΑΘΑΡΑ και ΞΑΣΤΕΡΑ…Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μέχρι τη ΛΑΡΙΣΑ ( όπως την εμφανίζουν σε ΧΑΡΤΗ ) είναι ΣΛΑΒΙΚΗ και έχει Ορθή ΔΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ κάτω απο το Καθεστώς των επονομαζόμενων ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΩΝΩΝ ( του κράτους δηλαδή των Σκοπίων ) ;
    —Εμείς τί ρόλο θα παίξουμε στο ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ , που θα έχει ΑΜΥΓΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΛΥΘΥΣΜΟ.
    —Η επίσημη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ είναι τα ΣΛΑΒΙΚΑ ;
    Αποτελούμε δηλαδή ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ στην ΕΛΛΑΔΑ ;

    Μπορείς βέβαια να ρωτήσεις πρίν απαντήσεις ή ακόμα καλύτερα ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ για να ΜΗΝ απαντήσεις , καθ’ οτι σου επαναλαμβάνω
    … ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ για τι ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΕΔΩ. Αλεξιπτωτιστής εισαι.
    Όπως σε Βολεύει .

   • Οσον αφορά τις » Μισές Αλήθειες «…ήδη σε έχω προτρέψει να κάνεις τα παραπονά σου στο Δημοσιογραφικό επιτελείο και την Δημοσιογραφική έρευνα της «Le Figaro», δικό της είναι το άρθρο, αυτοί φέρουν την ευθύνη των ΕΓΓΡΑΦΩΝ του.
    Η Διεύθυνση της εφημερίδας είναι http://www.lefigaro.fr και θα χαρούμε πολύ να μάς Κοινοποιήσεις την απάντηση που θα σου δώσουν…να μαθαίνουμε κι εμείς » ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ «

 3. christo ti kathese kai asxolisai me aytous,den blepeis poious psifisan stin griva?? ………tous ypostiriktes ayton ton gelion filoskopianon pou sinexizoun tin adiaforia tous gia to xorio,kai to theatro synexizetai.kai aytos o anonimos ti thelei na mas pei otoi eimaste slavomakedones;GIA ONOMA TOU THEOU POU TOUS BRIKAME AYTOUS;

  • Αγαπητέ Φίλε para pende.
   Το Χωριό έχει τουλάχιστον εμένα να διαφωνεί και να αντιτίθεται σε ολη αυτή την Προπαγάνδα. Η Ανοχή πλέον τελείωσε και οσο περνάει απο το χέρι μου θα έίμαι ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΦΑΝΕΡΑ και με ΟνοματΕπώνυμο !
   Νομίζω οτι ΟΡΘΑ ασχολούμαι με το » ΘΕΜΑ » και ΟΧΙ με τον Άνθρωπο που το εκφράζει. Εξακολουθώ να πιστεύω πολύ στη ρήση του Ε. Μπερκ » Το μόνο που χρειάζεται για να θριαμβεύσει το κακό είναι να μην κάνουν τίποτα οι καλοί άνθρωποι. »
   Δεν μπορώ πλέον να ανεχτώ την ΑΝΟΗΣΙΑ η όποια αναμεταδίδεται απο ανθρώπους που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟΨΗ…και απλώς ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ για να Ανήκουν σε μια ΟΜΑΔΑ που , ΤΩΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΙΘΣΧΥΡΗ παρ’ οτι είναι ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.

 4. Το γεγονός ότι ζείς και πιστεύεις πολύ στη ρήση του Ε. Μπερκ δείχνει το απύθμενο «βάθος» των στοχασμών σου ως Σταυροφόρου και ο «καλού» άνθρωπος.

  Ο Edmund Burke, ονομαζόμενος και πατέρας του συντηρητισμού, απέρριπτε κάθε ιδέα της αναγέννησης αλλά και της γαλικής επανάστασης.

  Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Αυτός ο τρόπος σκέψης εξηγεί τα φαντάσματα που βλέπεις τύπου, θα μας επιτεθούν οι βάρβαροι σκοπιανοί, τα σύνορα θα φτάσουν στην Λάρισα, τι θα κάνουμε εμείς, θα γίνουμε σκοπιανοί, πια γλώσσα θα μιλάμε…..

  Ελεος πιά…

  Για μένα το θέμα λήγει εδώ. Δεν έχω λοιπόν καμιά διάθεση να χάνω παραπέρα φαιά ουσία. Με εκφραστές φασιστοειδών αντιλήψεων απλά δεν συζητώ.

  • Παίρνεις Άριστα στο Θέμα Edmund Burke και ΜΗΔΕΝ στο θέμα που ήρθες να Σχολιάσεις και να Καταδικάσεις….Το θέμα μας εδώ είναι » η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ «, να το ξαναπώ μήπως το καταλάβεις » η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ «!

   Τελικά ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, γιατί απλώς ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ούτε ΑΠΟΨΗ ούτε ΙΔΕΑ.

   Μην σε προβληματίζει ο ΔΙΚΟΣ μου τρόπος Σκέψεις, τον βλέπεις παραπάνω να ΦΩΝΑΖΕΙ, ΕΣΥ τι ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ δεν μας έχεις πεί…ΑΚΟΜΑ !

   Τελικά θα μπείς στόν κόπο να μας ΦΩΤΙΣΕΙΣ για το ΘΕΜΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ή είσαι κι εσύ ένα ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ.

   Επαναλλαμβάνω οτι : Μπορείς να ρωτήσεις τους ΠΑΤΡΩΝΟΥΣ ΣΟΥ πρίν απαντήσεις ή ακόμα καλύτερα ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ για να ΜΗΝ απαντήσεις , καθ’ οτι σου επαναλαμβάνω
   … ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ για τίποτα ΣΧΕΤΙΚΟ με ΘΕΜΑ της » ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ » που ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΕΔΩ…

   Υ.Γ. Θα στο κάνω ακόμα πιό απλό ( Συμπλήρωσε τα ΚΕΝΑ )

   Η ΔΙΚΗ μου ΘΕΣΗ :
   Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ετέρα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ! Οι κάτοικοι της σημερινής FYROM είναι BULGAROSLAVIANS !

   Η ΔΙΚΗ σου ΘΕΣΗ :
   …. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ……………………………………. !

   Υ.Γ.2 Τελικά κατάφερες να ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΣΑΙ χωρίς ουσιαστικά να λές τίποτα και να μήν έχεις άποψη στο θέμα της ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ. ΅
   Μήπως είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ;

   Υ.Γ.3 Φαιή ουσία πράγουν ΟΛΟΙ. Εσένα δείχνει να είναι άχρηστο πλεόνασμα.

   • Πρέπει να παραδεχτώ οτι τελικά με ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ οι απόψεις σου…

    «…θα μας επιτεθούν οι βάρβαροι σκοπιανοί » … ;

    …να μήν ξεχάσω να πάρω το ΚΑΛΑΘΙ εκδρομής με φαγητά, ποτά και κουβέρτα για ένα υπνάκο…γιατί μιά ΤΕΤΟΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ , με ΠΙΚ-ΝΙΚ Τετάρτης μοιάζει. …. ΧΑ ΧΑ ΧΑ
    Να΄σαι καλά βρέ anonimos, μας ευθύμησες κι απόψε !

 5. kala…. anonime tha mas trelaneis giati den onomazeis to kratos FYROM kai tous ekei katoikous FYROMITES H SKOPIANOUS H telos panton opos nane,kai grafeis gia Makedones kai gia Makedoniko kratos; Kai min mou peis otoi ta stoixia ayta ta grafei i LEFIGARO; kai ondos an to arthro einai etsi grameno esy san «Ellinas pou den to pisteuo otoi eisai», tha eprepe na eisoun me to onomata Makedonia kai Makedonas poio prosektikos .Parto xampari otoi M A K ED O N E S einai mono oi E L L H N E S kai oi
  M A K E D O N I A einai kai thane E L L H N I KH

 6. Αγαπητέ Φίλε para pende.
  Βλέπεις τελικά οτι η ΑΛΗΘΕΙΑ, το ΔΙΑΚΑΙΟ και οι ΟΡΘΕΣ ΘΕΣΕΙΣ αναγκάζουν τελικά τους αστοιχείωτους ανθρώπους να σταματάνε την ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ… Βέβαια με τον ΠΑΤΡΩΝΟ του ( που θα του ψιθίριζε στο αυτί της » ΘΕΣΕΙΣ και ΑΠΟΨΕΙΣ του, τον άφησε εκτεθιμένο » ).
  ΓΙΑΤΙ ; Γιατί δεν έχουν καν ίχνος και αξία να μας τα αναφέρει, όσο κι άν προσπάθησα να εκμαιεύσω έστω και μια μικρή τοποθέτηση ή θεσούλα, στο θέμα !

  Η περίπτωση του anonimos είναι καθημερινή. Η παρουσία της ΑΛΗΘΕΙΑΣ απο μόνη της τους τρέπει σε φυγή, με την ψευδαίσθηση την Υποχωρητικής Νίκης, κάνοντάς μας το ΧΑΤΗΡΙ να μην ασχοληθούν πλέον με μάς…της ΞΕΚΑΘΑΡΗΣ και ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΘΕΣΗΣ.

  Βέβαια ο anonimos ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ να πρεσβεύει το ΚΕΝΟ. Θα συνεχίσει να πολυλογεί στο «ΤΙΠΟΤΑ» κραυγάζοντας στο κενό την άποψή του, προσυλιτίζοντας και συγκεντρώνοντας κι άλλους ΚΕΝΟΥΣ στην παρέα.
  Εδω είμαστε να τους αντιμετοπίσουμε κι αυτούς.

  Υ.Γ. Η μόρφωση σε συνδιασμό με την αλήθεια είναι αλάνθαστο και αήττητο δίπτυχο !

 7. Θα σας Πρότεινα σε ΟΛΟΥΣ την ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ :

  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – 4000 Χρόνια Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού ( εκδόσεις ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ) … προσωπικά έχω τίς εκδόσεις 1981 και 1992 τίς οποίες πήρα μόνο και μόνο για να ελεγξω τυχόν προσθήκες ή παραπομπές.
  Αποδείχτηκε οτιείναι ιδιες.

  Την Ιστορία της υπό συζήτηση χώρας «VARDARSKA» θα την βρείτε στο Youtube , τον πλέον έγκυρο ιστορικό της εποχής μας και μορφωτή ανθρώπων όπως ο anonimos.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s