Εδώ έξω, εκεί μέσα, πάντα αλλού…(Θωμάς Θ. Σιώμος)

Ημερομηνία :  1 Ιανουαρίου 2011

… νομίζω οτι καλύτερο ΠΟΔΑΡΙΚΟ, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε. Το 2011 θα σκίσει.

Χαρά μου να καλώς ορίζω και να φιλοξενώ  τον Θωμά…πάντα οι καρδιές και τα μυαλά μας ανθίζουν, με την στοχαστική πλευρά της αλήθειας…ένας πνέων άνεμος που πάντα μας «Φρεσκάρει» !

Καλή Χρονιά. Καλές Μολυβιές !

Άρθρο του Θωμά : [Εδώ έξω, εκεί μέσα, πάντα αλλού…]

Έχουμε μήνες να τα πούμε, από τις αρχές του καλοκαιριού του 2010 οπότε και ο έντυπος βαρδάρης έπαψε να φυσά, ακολούθησε μια περίοδος περισυλλογής και εστιασμού στη συγγραφή της διπλωματικής μου και μια εσωστρεφής διαδρομή που (ω!) τι έκπληξη με οδήγησε και πάλι έξω! Πως είναι δυνατό να διαλέγεις τον πιο εσωστρεφή από τους δρόμους που έχεις μπροστά σου και (τσουπ !) ακόμη και αυτός να σε οδηγεί έξω ή για να το πώ καλύτερα να σε οδηγεί «αλλού» και όχι μέσα, όπως πάντα αλλού.
Αυτό το διάστημα της γαλήνια σιωπής και της περισυλλογής που όπως έχω γράψει παλιότερα μοιάζει με την ατάραχη προβολική επιφάνεια μια λίμνης (που θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε και καθρέφτη του νάρκισσου ουρανού) άνθισαν ορισμένες λέξεις στο κεφάλι μου και μαζί με τις ανθισμένες λέξεις ξεπρόβαλαν ως άρωμα αέρινες σκέψεις και στοχασμοί….
Ήταν ωραία εκεί μέσα αλλά όπως είπα και προηγούμενα καθώς θαύμαζα τις υπέροχες εικόνες και τους συνειρμούς αυτής της μαγικής εσωστρεφούς διαδρομής, καθώς βάδιζα κυκλωτικά στις όχθες της απ(α)λής λίμνης του αναστοχασμού, καθώς θαύμαζα τα χρώματα , τα σχήματα, τις επιφάνειες και τα αρώματα (που έκλειναν σε μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά τη λίμνη της ιστορίας) βρέθηκα με ένα τρόπο που (ευτυχώς) δε μπορώ να εξηγήσω έξω!
Εδώ έξω είναι ωραία, έχει καθαρό αέρα και ένα ορίζοντα μεγάλο που μου θυμίζει τον ωκεανό. Ποιό ωκεανό μη με ρωτήσεις, όλοι οι ωκεανοί που αντίκρισα ένα παρόμοιο υπέροχο ατελείωτο ορίζοντα μου χάρισαν πάνω στον οποίο ξεκουράζονταν απόμακρα, μάλλον αργοκίνητα σύννεφα και τα όρια του διέγραφαν ρωμαλέα κύματα.
Εδώ έξω έχει ανθρώπους που αναπνέουν καθαρό αέρα, σώματα, πρόσωπα, χαμόγελα, αγκαλιές, σφυγμούς, ιδρώτα και αγκαλιές. Έχει βλέμματα αδέσποτα και εξημερωμένα, βλέμματα των άλλων και τα δικά μου, βλέμματα σφαίρες και βλέμματα καλημέρες.
Εδώ έξω έχει άνθη και χλωροφύλλη, ψίθυρους, κραυγές και αναστεναγμούς, ρυάκια, ποτάμια και εκβολές έχει ζωή, γλυκιά γυμνή ζωή που έβγαλε τα ρούχα/(από) λέξεις, γλυκιά γυμνή ένσαρκη οργανική ζωή που γκρέμισε τους τοίχους/(από) νοήματα.
Εδώ έξω, πάντα, εδώ έξω, αλλού, εδώ έξω που υπάρχει εξαιτίας της αναμνημόνευσης του εκεί μέσα…
Εδώ έξω, εκεί μέσα, πάντα αλλού ….σας εύχομαι ένα υπέροχο, γεμάτα υγεία, φως, χρώματα, ρυθμό, χορό, γέλια, έρωτα, χάδια, φιλιά, ομορφιά, σοφία και ισορροπία 2011.
Με εκτίμηση
Θωμάς Θ. Σιώμος

Πηγή : Όσα παίρνει ο Βαρδάρης !

Ιστοσελίδα  : http://www.vardaris.gr

Ομάδα Facebook : http://www.facebook.com/group.php?gid=37180924917

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s