ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Πρώτα δείγματα απαξίωσης των πολιτών από την Δημοτική Αρχή Γουμένισσας!

Αρχές έτους στη Γουμένισσα…

Αναλαμβάνει η νέα Δημοτική Αρχή. Εκλεγμένος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας εκλέγεται ο Κος Αλίρης Ιωάννης. Πριν προλάβουμε να του ευχηθούμε ‘καλή δύναμη’ ξεκίνησε την επίδειξη δύναμης! Το τοπικό δημοτικό συμβούλιο, δεν συνεδριάζει και  δεν ενημερώνεται. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από την ηγεσία…ή μήπως από τον ηγεμόνα; Ο τομέας καθαριότητας γίνεται  ο πρώτος τομέας στον οποίο η διακυβέρνηση ασκείται με αυθαιρεσία. Διορίζονται άτομα, πριν καν συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, βάσει της ορθής διαδικασίας.

11 Ιανουαρίου, Πολύκαστρο, 2η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Η αίθουσα κατάμεστη, το θέματα πολλά και σημαντικά. Τα πρώτα δύο :

1. Προγραμματισμός πρόσληψης έκτακτου προσωπικού για το έτος 2011.
2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Γουμένισσας.

Παρόντες : Άπαντες οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Γουμένισσας Κος Αρκούδας, Ο Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Γουμένισσας Κος Κουρτζανίδης, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Γουμένισσας κος Παπαλέξης, δημότες και αρκετοί εκ των Προέδρων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων.

Απών : Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, Κος Αλίρης

Κατανοούμε ότι η θέση του Κου Αλίρη ήταν δύσκολη, καθώς η αντιπολίτευση του ΔΣ έφερε το θέμα των παρατυπιών στον τομέα της καθαριότητας στη Γουμένισσα. Καταλαβαίνουμε ότι ενδεχομένως να ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να παρευρεθεί.

Δεν κατανοούμε, το γιατί ενώ έστειλε αντιπροσώπους του –μια εκ των οποίων εκλεγμένη στο Τοπικό Συμβούλιο Γουμένισσας- να ηχογραφήσουν τη συνεδρίαση, δεν τους ζήτησε να παραμείνουν, εκτελώντας την ηχογράφηση και στο μέρος της συνεδρίασης που αφορά το θέμα του Νοσοκομείου Γουμένισσας…δεν ήταν ένα θέμα αμελητέο άλλωστε!

Δεν κατανοούμε, το γιατί χρειαζόταν ηχογράφηση, καθώς το σύνολο της συνεδρίασης βιντεοσκοπείται και προβάλλεται στο δικτυακό χώρο http://www.kilkisorama.gr

Δεν κατανοούμε, το γιατί σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις και χωριά, οι εκλεγμένες αρχές έδειξαν εγκράτεια και περίμεναν το ΔΣ που θα αποφάσιζε την έναρξη της διαδικασίας σύναψης δίμηνων συμβάσεων στον τομέα καθαριότητας, ενώ στη Γουμένισσα υπήρξε βιασύνη.

Δεν κατανοούμε, τα κριτήρια επιλογής του προσωπικού. Eξυπηρετούσαν μήπως προεκλογικές υποχρεώσεις; Όταν υπάρχει αδιαφάνεια και προσωποπαγείς αποφάσεις, μπορεί ο καθένας να εικάσει ότι θέλει, ακόμα και αν το προσωπικό που επελέγη θα μπορούσε να είναι αξιοκρατικά επιλεγμένο! Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ.

Προτείνουμε, η ηγεσία της δημοτικής αρχής, να προσπαθήσει να κατανοήσει ότι οι τακτικές που ακολούθησε προεκλογικά και που εξέθεταν τους ίδιους τους τους εαυτούς, δεν μπορούν να συνεχιστούν καθώς πλέον εκθέτουν την Γουμένισσα και τους πολίτες της.

Προτείνουμε, το σύνολο των εκλεγμένων τοπικών συμβούλων Γουμένισσας, να συνειδητοποιήσει τον ρόλο του και να τηρήσει ένα επίπεδο ανάλογο της βαρύτητας του ρόλου αυτού.

Κάποιοι εκ των πολιτών, αγωνιζόμαστε ώστε η περιοχή της Γουμένισσας να προχωρήσει μπροστά μέσα από εικόνες όμορφες και ιστορίες θετικές. Μην καταστρέφετε το έργο και τις προσπάθειές μας, μέσα από τις βιαστικές ατομικές αποφάσεις που δυσφημούν την πόλη μας.

Καλούμε τους συμπολίτες μας σε αφύπνιση και επαγρύπνηση, αν θέλουν ο τόπος μας επιτέλους να εξελιχθεί  και να πάρει το  πρόσωπο που του αξίζει, που ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ! Να είμαστε όλοι μέσα στα τοπικά και δημοτικά συμβούλια για να έχουμε γόνιμη άποψη για αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας.

Υπογράφουμε ΕΠΩΝΥΜΑ

 • Αμανατιάδου Χρυσή του Ανδρέα
 • Καρατζιάς Δημήτριος του Γιώργου
 • Παυλίδου Άννα του Δημήτρη
 • Δογιάμα Λίλιαν του Κωνσταντίνου
 • Αμανατιάδου Κατερίνα του Ανδρέα
 • Μαρτσιώκη Κατερίνα του Αθανασίου
 • Αλβανός Μιχάλης του Γεωργίου
 • Σέβης Χρήστος του Γρηγορίου
 • Παπαπαναγιώτου Ραλλού του Πασχάλη
 • Μουζούρη Μαρία του Δημήτρη
 • Αμανατιάδης Ιωακείμ του Ανδρέα
 • Αμανατιάδου Πέτρα του Θεοδώρου
 • Μπάρπας Κώστας του Δημητρίου
 • Λάζαρος Λαζαρίδης του Ιωάννη
 • Τσερκεζίδης Απόστολος του Ευσταθίου
 • Κόιος Δημήτρης του Γεωργίου

Η απάντηση του Προέδρου κ.Ιωάννη Αλίρη στους διαμαρτυρόμενους πολίτες της Γουμένισσας.

Γουμένισσα 27-01-2011

Με το τέλος του 2010 στον Δήμο Γουμένισσας, λόγω έλλειψης προσωπικού, υπήρξε συσσώρευση σκουπιδιών που εκτός από την κακή εικόνα που προσέδιδαν στην πόλη η παραμονή τους αποτελούσε και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Με την έναρξη του νέου έτους, τη μετάβαση στον “Καλλικράτη” και την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, θεώρησα άμεση προτεραιότητα τον καθαρισμό της πόλης. Ζήτησα από άτομα που είχαν εργαστεί στον πρώην Δήμο Γουμένισσας και από γνωστούς μου να συνδράμουν στην προσπάθεια καθαρισμού δημοτικών κτιρίων, δρόμων και πλατειών.
Το αποτέλεσμα ήταν η Γουμένισσα, σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα, να καθαρίσει και την εβδομάδα μεταξύ Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων να λάμπει κυριολεκτικά. Την ημέρα των Θεοφανείων, ακούστηκαν πολλά θετικά σχόλια για την εικόνα της όμορφης και καθαρής Γουμένισσας.
Κάποιοι βέβαια, ενοχλημένοι από την παρουσία μου στα πολιτικά δρώμενα, και την πρωτοβουλία που πήρα, δημιούργησαν θέμα κατά την συνεδρίαση του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παιονίας, ενώ παράλληλα φρόντισαν να αναρτηθεί κείμενο διαμαρτυρίας στο διαδίκτυο.
Ανάμεσα σε άλλα αναφέρουν και τα εξής:
«… Κάποιοι εκ των πολιτών αγωνιζόμαστε ώστε η περιοχή της Γουμένισσας να προχωρήσει μπροστά μέσα από εικόνες όμορφες και ιστορίες θετικές. Μην καταστρέφεται το έργο της και τις προσπάθειες μας μέσα από τις βιαστικές ατομικές αποφάσεις που δυσφημούν την πόλη μας…».
Πολλοί από τους υπογράφοντες το κείμενο πολιτεύτηκαν. Οι συμπολίτες όμως εμπιστεύτηκαν εμάς και εμείς είμαστε αυτοί που θα λογοδοτήσουμε για την καλή ή τη κακή πορεία του τόπου. Είμαστε πάντα ανοιχτοί για συνεργασία σε θέματα που προάγουν το συμφέρον του τόπου μας σεβόμενοι το θεσμικό ρόλο του καθένα.
Αυτό που έχω να απαντήσω στις εναντίον μου κατηγορίες, είναι πως ουδέποτε πήρα πρωτοβουλία να προσλάβω τον οποιοδήποτε με καμία σχέση εργασίας, αφού για την πρόσληψη ατόμων, ακόμη και δίμηνης σύμβασης, αρμόδιος είναι ο Δήμαρχος.
Λειτούργησα για το κοινό συμφέρον, για την προάσπισης της υγείας των πολιτών της Γουμένισσας, με υπερβάλλοντα ίσως ζήλο, αλλά θεωρώ πως η πρωτοβουλία μου αυτή έδωσε άμεση λύση στο μείζον πρόβλημα της καθαριότητας της πόλης μας.
Με την ενέργεια μου αυτή δεν παρέκαμψα το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο των οποίων σέβομαι απόλυτα το θεσμικό τους ρόλο. Υπηρετώ το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, θέτοντας ως στόχο την αναζήτηση της καλύτερης λύσης για τα απλά και σύνθετα προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας..

Πρόεδρος
Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας

Ιωάννης Αλίρης

Πηγή :  http://www.goumenissa.eu/blog/?p=15172#more-15172

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s