ΟΧΙ στη Συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου της Γρίβας, είπε ο Δήμος Παιονίας και ο Λαός του !

paionia_941

  • Ομοφωνία Δημοτικής Αρχής-Αντιπολιτεύσεως και… αιθούσης!

Οι προθέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας φάνηκαν από νωρίς. Μετά την ανάγνωση της θέσης της πλειοψηφίας, η μείζων μειοψηφία έσπευσε να συμφωνήσει με αυτές!

Ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Παιδείας κ. Δεβρεντλής, με μια σύντομη “εισήγηση” ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν επιθυμεί καμμία μεταβολή στην υφιστάμενη κατάσταση των Πρωτοβάθμιων Σχολικών Μονάδων της περιοχής. Λαμβάνοντας το λόγο η επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Αθ. Λιάρτση, δήλωσε ότι συντάσσεται με την άποψη της πλειοψηφίας.

Την ίδια ώρα η κατάμεστη από δημότες αίθουσα, έστελνε το δικό της “πυρακτωμένο” μήνυμα: Καμμία κατάργηση Δημοτικού Σχολείου, καμμία συγχώνευση έστω κι αν κάποια σχολεία έχουν ακόμη και κάτω από 20 μαθητές. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που έλαβαν το λόγο, επιδίδονταν σε πλειοδοσία συμπαράστασης στους δημότες.

Υπ’ αυτές τις προϋποθέσεις, η εισήγηση του παρόντος Διευθυντή της Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστα Ραμπίδη, δεν είχε καμμία τύχη, τουλάχιστον στην αίθουσα. Στα επιχειρήματα του Διευθυντή για τα πλεονεκτήματα του 6θέσιου Δημοτικού (επιλογή από τρεις ξένες γλώσσες, μάθημα υπολογιστών, Μουσικής Παιδείας, Φυσικής Αγωγής κλπ), αντιτάχθηκαν το κόστος και η επικινδυνότητα μεταφοράς, τα περιττά πολλά μαθήματα, διάφορα κλισέ όπως “η φυλακή που ανοίγει όταν κλείνει ένα σχολείο κλπ).

Τελικώς το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συναινεί για την συγχώνευση των Σχολικών Μονάδων όπως το Δημοτικό του Αξιοχωρίου με του Ασπρου, του Στάθη με της Γοργόπης και της Τούμπας σε ένα 6θέσιο, της Γρίβας με το 2ο Γουμένισσας και του Βαφειοχωρίου με το 2ο του Πολυκάστρου.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σημειωθεί ότι η άποψη του Δημ. Συμβουλίου είναι απλά συμβουλευτική για την τελική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Όχι στην κατάργηση σχολικών Μονάδων

Γραπτή δήλωση  σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, να δρομολογήσει καταργήσεις και συγχνεύσεις υφιστάμενων σχολικών μονάδων έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ.  Χρ. Γκουντενούδης.

Η δήλωση:

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση αιφνιδιάζει χωρίς να λάβει υπόψη την μακρά ανοδική εκπαιδευτική πορεία των τελευταίων δεκαετιών. Οι προσπάθειες που έγιναν για την αναβάθμιση πολλών γεωγραφικών περιοχών στα πλαίσια αποκέντρωσης και δέσμευσης κοινοτικών προγραμμάτων τόσο για διατήρηση της ζωτικότητας των μικρών κοινωνιών όσο και για βελτίωση του τρόπου διαβίωσης, ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ!

-Ποιος θα αναλάβει την επιβάρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών  για τις μετακινήσεις των μαθητών που θα προκύψουν;

-Ποιος θα ευθύνεται για την τύχη των εκπαιδευτικών που θα χάσουν την δουλειά τους;

-Ποιος εγγυάται για την ποιότητα διδασκαλίας σε σχολικά τμήματα με υπεράριθμους μαθητές;

Η παντελής απαξίωση των αρμοδίων οργάνων της εκπαίδευσης δεν αρμόζει στην λήψη τέτοιων βαρυσήμαντων αποφάσεων χωρίς ουσιαστικό διάλογο και αξιοποίηση των κοινωνικών υποδομών  γενικότερα.

πηγή : Εφημερίδα [ 1 Πρώτη Σελίδα ( Εβδομαδιαία Εφημερίδα Ν.Κιλκίς ) ]

Άρθρο: Συγχωνεύσεις Σχολείων στο δήμο Παιονίας [ΕΔΩ]

Advertisements

One thought on “ΟΧΙ στη Συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου της Γρίβας, είπε ο Δήμος Παιονίας και ο Λαός του !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s