Περί του Λόγου το Αληθές

Ημερομηνία 10 Ιανουαρίου 2013

Τίτλος έργου:
Περί του Λόγου το Αληθές (σχολικό βοήθημα)
Συγγραφέας/ Εμπνευστής:
Χρύσα Αλεξανδρή
Δημιουργικές Εργασίες:
Συντονισμός έκδοσης, σχεδιασμός μακέτας εξωφύλλου-οπισθοφύλλου, καλλιτεχνική επιμέλεια και σελιδοποίηση βιβλίου, συντονισμός και τυπογραφική παραγωγή έργου.

Ένα ξεχωριστό σχολικό βοήθημα “Περί του Λόγου το Αληθές”, από την Έλληνα φιλόλογο Χρύσα Αλεξανδρή, κυκλοφορεί σε Ελλάδα και Κύπρο χάρη σε μία άκρως δημιουργική συνεργασία μεταξύ της δημιουργού και όλου του καλλιτεχνικού team των εκδόσεων iWrite.gr!

Το εκδοτικό ατελιέ του iWrite ανέλαβε τον πλήρη συντονισμό της έκδοσης, τον σχεδιασμό της μακέτας εξωφύλλου και οπισθοφύλλου, την καλλιτεχνική σελιδοποίηση και την τυπογραφική παραγωγή του ξεχωριστού αυτού σχολικού βοηθήματος, το οποίο ξεχωρίζει για την ποιότητα του χαρτιού που χρησιμοποιήθηκε και τη γενικότερη αίσθηση “πολυτελείας” που αποπνέει το εξώφυλλο και οι 68 σελίδες του (διαστάσεων 14 x 21 εκατοστών).

Κείμενο οπισθοφύλλου !
Η ελληνική είναι μια πολύ πλούσια γλώσσα και όχι μόνο αξίζει να την διαφυλάξουμε αλλά επιβάλλεται σήμερα που η πολιτισμική μας ταυτότητα απειλείται από ισχυρότερους οικονομικά λαούς να δείξουμε ότι η γλώσσα μας αντιστέκεται. Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε απομονωμένοι αλλά να δούμε τι πραγματικά γλωσσικές ανάγκες έχουμε και μετά να δανειστούμε τις ξένες λέξεις.

«δια βίου μάθηση»: Είναι πρωταρχική προϋπόθεση για την προσπάθεια του ατόμου να «δράσει» και να «αντιδράσει» μέσα σε ένα καλά οργανωμένο κοινωνικό σύνολο. Αυτή η «διάδραση» έχει δυναμικό χαρακτήρα, δεν σταματάει ποτέ.
Ρατσισμός: «Φτάνει να μισήσει ένας άνθρωπος έναν άλλο για ν’ απλωθεί σιγά-σιγά, το μίσος σ’ ολάκερη την ανθρωπότητα» Ζαν Πωλ Σαρτρ.
Δημοκρατία: Θεωρητικά και πρακτικά μέσα σε συνθήκες δημοκρατίας ο λαός είναι πηγή εξουσίας και ο ίδιος έχει εκχωρήσει το δικαίωμα στην πολιτική εξουσία να κυβερνά κατά πως θέλει ο λαός ανάλογα με τα συμφέροντα του και όχι όπως συμφέρει μικρές και ισχυρές οικονομικά ομάδες.

Γνωρίστε την συγγραφέα…
Η Χρύσα Αλεξανδρή γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1974 στη Γουμένισσα, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από το 2006 υπηρετεί στη μέση εκπαίδευση ως καθηγήτρια.
Το “Περί του Λόγου το Αληθές” (Εκδόσεις iWrite, 2012) είναι το πρώτο της βιβλίο, μέσα από το οποίο προσπαθεί να επικοινωνήσει με ένα ευρύτερο κοινό και να μοιραστεί κάποιες από τις σκέψεις της.

Βιβλίο Έκθεσης Ιδεών της Χρύσας Αλεξανδρή, Φιλολόγου
ISBN: 978-618-80122-6-4
Διαδυκτιακός Σύνδεσμος … [ΕΔΩ]

σ.σ.Συντάκτη : Ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και αναμένουμε η καρποφορία του παρόντος βιβλίου να αποτελέσει την Αρχή μιάς Λαμπρής Συγγραφικής Καριέρας για την Χρύσα και ενός προσθετικού πλούτου για μάς.signature

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s