Ανάμεσα στη θρασύτητα και στη δειλία, υπήρξε η «Απουσία».

Ημερομηνία : 21 Ιουλίου 2015

Μακεντόνετς

Άρθρο :  Ινφογνώμων Πολιτικά !

Αν και στόχος των διοργανωτών ήταν να αποδείξουν πως στη βόρεια Ελλάδα υπάρχει μειονότητα «Μακεντόνετς» που καταπιέζεται από τις Αρχές, εντούτοις η απουσία προσέλευσης κόσμου, διέψευσε για μία ακόμη φορά τους ανιστόρητους ισχυρισμούς τους
Σε φιάσκο εξελίχθηκε το φιλοσκοπιανό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 19 Ιουλίου στην ακριτική Φλώρινα, με θέμα την ανάλυση και παρουσίαση της -λεγόμενης- «μακεδονικής» ιστορίας «από διάφορες οπτικές γωνίες, όπως της γλωσσολογίας, της ανθρωπολογίας, της πολιτικής και της κοινωνιολογίας», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αν και στόχος των διοργανωτών ήταν να αποδείξουν πως στη βόρεια Ελλάδα υπάρχει μειονότητα «Μακεντόνετς» που καταπιέζεται από τις Αρχές, εντούτοις η απουσία προσέλευσης κόσμου, διέψευσε για μία ακόμη φορά τους ανιστόρητους ισχυρισμούς τους. Να σημειωθεί πως επίσημες γλώσσες του συνεδρίου ήταν τα αγγλικά και τα σλαβικά των Σκοπίων.

Το προκλητικό συνέδριο πραγματοποίησαν τα φιλοσκοπιανά κόμματα «Ουράνιο Τόξο» της Ελλάδας και «OMO Ilinden» της Βουλγαρίας, καθώς και οι ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις Σκοπιανών «Αυστραλιανή ‘Μακεδονική’ Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (A’M’HRC) και «Μακεδονικό Διεθνές Κίνημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Καναδά (‘M’HRMI).

Σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Φλώρινας, διοργανωτές και συμμετέχοντες δεν ξεπέρασαν τα 30 άτομα, γεγονός που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Προκειμένου να αντικρούσουν τους προκλητικούς ισχυρισμούς και την φιλοσκοπιανή προπαγάνδα, κατά την εναρκτήρια παρουσίαση την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, παραβρέθηκε δεκαμελής αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, η πρόεδρος της οποίας, κυρία Νίνα Γκατζούλη, πραγματοποίησε παρέμβαση, την ώρα που στο βήμα ήταν ο φιλοοκοπιανός καθηγητής Βίκτορ Φρίντμαν.

«Κινήθηκε με ιστορικές ακροβασίες. Από τη μία τόνισε επανειλημμένα τον καθαρά σλαβικό χαρακτήρα της γλώσσας τον Σκοπίων και από την άλλη προσπάθησε να την συνδέσει με την γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων και να την ταυτίσει με τα «Εντόπια» της Καστοριάς» λέει στο protothema.gr η κυρία Γκατζούλη, συμπληρώνοντας πως οι διοργανωτές απαγόρευσαν –για ευνόητους λόγους- να βιντεοσκοπηθεί ο διάλογος της με τον καθηγητή Φρίντμαν.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου ο συνολικός αριθμός των 31 συμμετεχόντων στο συνέδριο επιβεβαιώνει την οργανωτική αποτυχία της συνδιάσκεψης η οποία ενώ ήταν ανοικτή στο κοινό, παραβρέθηκαν μόνο… έξι Φλωρινιώτες, συμπεριλαμβανομένων μελών του «Ουράνιου Τόξου».

«Οι διοργανωτές μάλλον περίμεναν την πολύ περιορισμένη συμμετοχή των Φλωρινιωτών και γι’ αυτό φρόντισαν να περιορίσουν το εμβαδόν της ήδη μικρής αίθουσας του ξενοδοχείου με την τοποθέτηση πανό και παραβάν για να φαίνεται μικρότερη και κατ’ επέκταση τεχνητά γεμάτη» σημειώνει η κυρία Γκατζούλη.

Η αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, διένειμαν στους παρευρισκόμενους το βιβλίο «Macedonia Evidence» -στο οποίο υπάρχει επιστολή, στα αγγλικά, τα ελληνικά, τα γερμανικά και τα σκοπιανά, προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μ. Ομπάμα, υπογεγραμμένη από 400 Έλληνες και ξένους καταξιωμένους καθηγητές ιστορίας και αρχαιολογίας ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, με πρωτεργάτη τον φιλέλληνα Αμερικανό αρχαιολόγο Στέφανο Μίλλερ -καθώς και αντίγραφο της επιστολής της Πανελλήνιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων προς τους διοργανωτές του συνεδρίου, στην οποίαν μεταξύ των άλλων τονίζεται η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πραγματικών Μακεδόνων από την θεματολογία της συνδιάσκεψης.

«Οι περισσότεροι τα ξεφύλλισαν με ενδιαφέρον και τα κράτησαν. Μόνο ο κ. Καμβόφσκι -υπεύθυνος της συνδιοργάνωσης- εκνευρισμένος και προκλητικά τα πέταξε σε κάδο σκουπιδιών, εμφανώς ταραγμένος» λέει η κυρία Γκατζούλη.
Πρώτο Θέμα
Πηγή του άρθρου …

Υπόμνημα : 

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (17 Ιουλ. 2015)

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2015 δεκαμελής αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου παρουσιάσθηκε στην έναρξη της συνδιάσκεψης που διοργάνωσε η αυτοαποκαλούμενη «Αυστραλιανή Μακεδονική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» μαζί με το «Ουράνιο Τόξο» και την «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία» σε ξενοδοχείο της Φλώρινας για να εκφράσει την ενόχλησή της στον ανιστόρητο και προπαγανδιστικό χαρακτήρα της θεματολογίας του που θα παρουσιαστεί μόνον στα αγγλικά και τα σκοπιανά.

Οι παραπάνω χαρακτηρισμοί για την συνδιάσκεψη (ανιστόριτη, προπαγανδιστική) επιβεβαιώθηκαν πλήρως από την εναρκτήρια ομιλία του κ. Β. Φριντμαν ο οποίος, με ιστορικές ακροβασίες, ενώ από την μία τόνισε επανειλημμένα τον καθαρά σλαβικό χαρακτήρα της γλώσσας τον Σκοπίων από την άλλη προσπάθησε να την συνδέσει με την γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων και να την ταυτίσει με τα «Εντόπια» της Καστοριάς. Πιθανώς για τους παραπάνω λόγους ο εξ Αυστραλίας υπεύθυνος της συνδιάσκεψης κ. Ι.Π. Καμβόφκι μας απαγόρευσε να βιντεοσκοπίσουμε την ομιλία του κ. Β. Φρίντμαν για να μην έχουμε στοιχεία των ανακριβειών που είπε ο ομιλιτής. Εκ μέρους μας παρέμβαση και ερωτήσεις στην ομιλία του κ. Β. Φρίντμαν έκαναν οι κ. Ν. Γκατζούλη και ο κ. Π. Μπαλτατζής.

Ο συνολικός αριθμός των τριάντα ενός (31) συμμετεχόντων στο συνέδριο επιβεβαιώνει την οργανωτική αποτυχία της συνδιάσκεψης η οποία ενώ ήταν ανοικτή στο κοινό μόνον έξι Φλωρινιώτες την παρακολούθησαν συμπεριλαμβανομένων ηγετικών στελεχών του συνδιοργανωτή «Ουράνιου Τόξου» με έδρα την Φλώρινα. Συγκριτικά πρέπει να πούμε ότι οι δημοσιογράφοι ήταν πέντε (5) και η δική μας αντιπροσωπεία δέκα (10) άτομα. Οι διοργανωτές μάλλον περίμεναν αυτήν την πολύ περιορισμένη συμμετοχή των Φλωρινιωτών και για αυτό φρόντισαν να περιορίσουν το εμβαδόν της ήδη μικρής αίθουσας του Ξενοδοχείου με την τοποθέτηση πανό και παραβάν για να φαίνεται μικρότερη και κατ’επέκταση τεχνητά γεμάτη.

Επιπλέον αξίζει να αναφερθεί ότι όταν ζητήσαμε από τους διοργανωτές να συναντηθούμε με εκπρόσωπο της εμφανιζόμενης ως τρίτης συνδιοργανώτριας οργάνωσης της «Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας» ο κ.Ι.Π. Καμβόφκι μας παρέπεμψε στις Βρυξέλλες !!! κάτι που αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε εκπρόσωπος αυτής της οργάνωσης στην αίθουσα.

Η αντιπροσωπεία μας διένειμε σε όλους τους παρευρισκόμενους
.1) το βιβλίο “Macedonia Evidence” (στο οποίο υπάρχει επιστολή, στα αγγλικά, τα ελληνικά, τα γερμανικά και τα σκοπιανά, προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μ. Ομπάμα, υπογεγραμμένη από 400 Έλληνες και ξένους καταξιωμένους καθηγητές ιστορίας και αρχαιολογίας ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, με πρωτεργάτη τον Αμερικανό Σ. Μίλλερ με την οποία τον ενημερώνουν ότι η περιοχή των Σκοπίων ονομαζόταν Παιoνία και δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία).
.2) αντίγραφο, στα ελληνικά και αγγλικά, επιστολής της Πανελλήνιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων προς τους διοργανωτές (στην οποίαν μεταξύ των άλλων τονίζεται η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πραγματικών Μακεδόνων από την θεματολογία της συνδιάσκεψης, που στάλθηκε στους διοργανωτές πολλές μέρες νωρίτερα και στην οποίαν οι διοργανωτές δεν τόλμησαννα απαντήσουν)
.3) Φυλλάδιο στα ελληνικά και αγγλικά με τις θέσεις των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (με αναφορά και στο Βουλγαροκίνητο κίνημα του Iliden που τόσα δεινά προξένησε στους Μακεδόνες το1903) συνοδευόμενο από χάρτη των ορίων της πραγματικής Μακεδονίας (στα οποία φυσικά δεν περιλαμβάνεται η ευρύτερη περιοχή της πόλης των Σκοπίων η οποία ποτέ δεν κατοικήθηκε από Μακεδόνες), φωτογραφίες του πρώτου Προέδρου των Σκοπίων Γκλιγκόρωφ (από συνέντευξη στην οποία λέει ότι είναι σλάβοι και δεν έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο), φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων Γκεοργκιέφσκι μπροστά από το Βουλγαρικό λιοντάρι (να δηλώνει ότι δεν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος), φωτογραφία επιγραφής στα αρχαία Ελληνικά σε μάρμαρο (που από άγνοια οι Σκοπιανοί τοποθέτησαν στην είσοδο κυβερνητικού τους κτηρίου) και φωτογραφία της επιτροπής Κολιζέφσκι με το πρώτο διάταγμα του 1945 με το οποίο δημιουργείτο για πρώτη φορά το σκοπιανό αλφάβητο.

Ο κ. Ι. Π. Καμβοφσκι όταν πήρε τα παραπάνω, εκνευρισμένος και προκλητικά τα πέταξε σε κάδο σκουπιδιών. Προς τιμήν τους όλοι οι άλλοι τα κράτησαν και μερικοί άρχισαν να τα ξεφυλλίζουν αμέσως.
Πριν αποχωρήσει η αντιπροσωπεία μας από τον χώρο του ξενοδοχείου έδωσαν συνέντευξη τύπου στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους η κ. Ν. Γκατζούλη εκ μέρους των ΠαμμακεδονικώνΕνώσεων Υφηλίου και ο κ. Δ. Γιουματζίδης εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

σ.σ.Συντάκτη : Αξιότιμη Κα Γκατσούλη.
Θέλω να σας Εκφράσω τα ένθερμα συγχαρητήρια μου γιά την δυναμική παρουσία σας στις προπαγανδιστικές συνάξεις των κάθε φορά και λιγότερων (μέχρι οριστικής εκλείψεως) αδόμητων και ανιστόρητων ψευτών.
Η ήρεμη δύναμη με την οποία κινούμαστε άπαντες οι Γνήσιοι Έλληνες Μακεδόνες, που διά στόματός σας εκφράζεται, μαζί με την τεκμηριωμένη Ιστορική κάλυψη των Πεπραγμένων πλέον των 4000 χρόνων των γνησίων Ελλήνων Μακεδόνων, μας κάνει πλέον να λυπούμαστε την κάθε άτυχη προσπάθεια που κάνουν οι σφετεριστές.
Συνεχίζουμε στον Δρόμο που η Ιστορία μας επιβάλει, εξηγώντας ότι όσοι μπορούν να αντέξουν το Βάρος να λέγονται Μακεδόνες, πρέπει να είναι πρωτίστως Έλληνες.
Πάντα Δίπλα σας, ένα με την Αλήθεια, αδιαπραγμάτευτα !

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s