Κοσμοσυρροή στη «Γιορτή Κάστανου» της Γρίβας …

Ημερομηνία : 05 Νοεμβρίου 2016

Άρθρο : Πρώτη Σελίδα Κιλκίς (03 Νοεμβρίου 2016)
Κοσμοσυρροή στη «Γιορτή Κάστανου» της Γρίβας

Οσοι ασχολούνται η επισκέπτονται τη Γρίβα στα 20 χρόνια της τοπικής γιορτής “Τυρί-Κάστανο-Κρασί”, έχουν να θυμούνται ότι το 2004 ήταν η χρονιά του μεγάλου ρεκόρ της προσέλευσης επισκεπτών. Την 30η Οκτωβρίου 2016 άρχισαν να αμφισβητούν το ρεκόρ του 2004!

Κάτι παραπλήσιο είχε γίνει και πέρυσι. Το φετινό όμως δεν έχει προηγούμενο, γεμίζοντας χαρά, υπερηφάνεια και αισιοδοξία τους διοργανωτές, προκειμένου να συνεχίσουν τη σπουδαία προσπάθειά τους.

Η Γιορτή τυπικά άρχισε στις 12 το μεσημέρι. Από νωρίς όμως το εμβληματικό χωριό του Πάικου άρχισε να υποδέχεται κόσμο. Και στις 12 είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, με τα ΙΧ και τα λεωφορεία να σταθμεύουν χιλιόμετρα έξω από το χωριό.

Από νωρίς, οι παραγωγοί είχαν τακτοποιήσει τα εξαιρετικά προϊόντα τους κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του χωριού: Κάστανα, πατάτες, ρόδια, κυδώνια, μέλι, μήλα, γλυκά και μαρμελάδες και ότι τραβάει ο νους και το μάτι του ανθρώπου, υπήρχαν εκεί για τους χιλιάδες επισκέπτες. Και φυσικά στο χώρο δίπλα στο π. σχολείο είχαν στηθεί οι ψησταριές για τα κάστανα. Υπομονετικά περίμεναν οι επισκέπτες για να κεραστούν τα μοναδικά κάστανα, συνοδευόμενα από τα σπουδαία τυροκομικά και το αξεπέραστο κρασί της περιοχής.

Και αφού όλοι γεύτηκαν τη Γριβιώτικη φιλοξενία, ανέλαβαν τα περίφημα “Χάλκινα” της Γουμένισσας. Φέτος το πρόγραμμα των χορευτικών στην τεράστια εξέδρα στο π. Σχολείο, ήταν αμιγώς Μακεδονία. Εμφανίσθηκαν καταχειροκροτούμενα τα χορευτικά από τη Χαλάστρα, τη Χαλκηδόνα, τον Αγρα, το “Σεργιάνι” Θεσσαλονίκης και τον Αγ. Πέτρο.
πηγή : πρώτη Σελίδα (Εβδομαδιαία εφημερίδα Νομού Κιλκίς)

σ.σ. Συντάκτη :  Το ελλοχεύων Ρεκόρ προσέλευσης στη «Γιορτή Κάστανου» της Γρίβας … ανέδειξε, όπως ήταν αναμενόμενο, τα γνωστά λειτουργικά προβλήματα χωροταξίας. Τα παράπονα των επισκεπτών που μετακινήθηκαν προς τη Γρίβα ώστε να τιμήσουν τη Γιορτή ήταν δικαιολογημένα καθότι δυσκολεύτηκαν αφάνταστα και τελικά δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν καν τη Γρίβα.
Η Ουρά των αυτοκινήτων τεράστια, και στις 2 πλευρές του δρόμου, ακόμα και 1 1/2 Χιλιόμετρο από τη Γρίβα.

Οι κοινοί Λόγοι που μας εξέθεσαν είναι κατά κύριο λόγο «…η έλλειψη  χώρου στάθμευσης και η άσχημη συμπεριφορά της αστυνομίας !»

Ο τρόπος λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ. πηγάζει από τις εντολές της ημέρας, και ορατά αποτύπωσαν την έννοια της «Αγγαρεία» που επωμίστηκαν. Βέβαια η τήρηση των Νόμων πρέπει να αποτελεί την Βάση επιτυχίας, αλλά με προσφερόμενες λύσεις και ΟΧΙ ξερή επιβολή των.

 Οι χώροι στάθμευσης, είναι μεν μεγάλοι, αλλά επ’ ουδενί αρκετοί ώστε να φιλοξενήσουν όλα τα οχήματα. Θα είναι Ουτοπικό να πιστέψει οποιοσδήποτε ότι θα βρεί να παρκάρει μεσοτοιχία στο Πολιτιστικό Κέντρο της Γρίβας, έχοντας και οπτική επαφή με το όχημά του.

Λύσεις όμως πρέπει να βρεθούν … σε κοινές συζητήσεις με τον Δήμο Παιονίας, τον Τοπικό Συμβούλιο και τους αντίστοιχους απόλυτα πετυχημένους Διοργανωτές (έτσι αρμόζει και πράττει η κάθε σοβαρή Διοργάνωση και η Γρίβα έχει αποδείξει ότι είναι Απόλυτα Σοβαρή και πετυχημένη στον τομέα αυτό, κάτι που φαίνεται από τις επιτυχίες της).
Μην ξεχνάμε ότι ΟΛΑ τα παράπονα προήλθαν από Ανθρώπους που πήγαν στην Γιορτή, αλλά δεν κατάφεραν να συμμετέχουν. Η κριτική τους είναι καλοδεχούμενη, γιατί θα ασχολξθούμε πολύ σοβαρά με τα παράπονά τους.
Το ρεκόρ άλλωστε θα ήταν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ αν συμμετείχαν.

Αφού ανταλλάξαμε απόψεις στις συζητήσεις μας μία πρόταση σκέψης των ήταν η ύπαρξης Αστικής συγκοινωνίας, έναντι μικρού αντιτίμου, σε εύλογα χρονικά διαστήματα, από χώρους μεγάλης χωρητικότητας στάθμευσης (πρώην Στρατόπεδο Γουμένισσας – Γήπεδο Πάικου κτλ).

[ Κάθε νέα πρόταση θα επισυνάπτεται στο Τέλος της κάθε προηγούμενης, όπως αυτή θα καταφτάνει σε μας ].
signature

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s