Γριβιώτικο ήταν το «ιερό βρασμένο κάστανο» του Αγίου Παϊσίου.

Ημερομηνία : 15 Ιουλίου 2017

Παρουσία πλήθους πιστών, τελέσθηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, Ιερά Αγρυπνία (από τις 8 το βράδυ έως τη 1 τα ξημερώματα ) προς τιμήν του Παΐσιου του Αγιορείτη στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο. 

Κατά την Αγρυπνία, εκτέθηκαν για προσκύνηση η εικόνα του Οσίου Παϊσίου, λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη και του Οσίου Παϊσίου, καθώς και ένα Βρασμένο Κάστανο, δοσμένο από τον Όσιο Παΐσιο.

Το εν λόγω κάστανο ήταν ένα από τα κάστανα που είχε βράσει ο Παΐσιος πριν από 27 χρόνια και τα είχε δώσει σε φοιτητές. Ένας εξ’ αυτών, όντας ιερέας πια και έχοντας φυλάξει ένα κάστανο το έθεσε σε προσκύνημα, πλάι στην εικόνα του Παΐσίου και τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη.

Η Ανάλυση της ανατομίας του Κάστανου, απέδειξε ότι προέρχεται από την Γρίβα. Μετά την γεωμετρική μέτρηση του τόξου του καρπού, την φασματογραφική απεικόνιση της περιμέτρου βάσης και την καταμέτρηση των τριχών στην τριχοφορία της κεφαλής, απεδείχθη 99,73% ότι είναι από την περιοχή «Μπάρα» του όρους Πάικου, της Γρίβας.
Αναφέρουμε πιθανότητα 0,27%, Διεθνούς Στατιστικού Λάθους.

Λόγω της «Ιερότητας» του εν λόγω Καστάνου, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας δεν μας το διέθεσε για αποστολή στον τόπο καταγωγής του τη Γρίβα. προς  Πιστοποίηση (ISO 2001) της αυθεντικότητας της καταγωγής του.

Μας διατέθηκε όμως η παρακάτω High definition Φωτογραφία …
Κάστανο Ιερό
… αλλά παρά την 3ήμερη ολονύχτια σύσκεψη των Καστανοπαραγωγών της Γρίβας, δεν βρέθηκε αυτός που θυμήθηκε ότι το μάζεψε, από τα ΙΕΡΟ πλέον βουνό της Γρίβας.
signature

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s