Χορευτική Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (19-3-2010)

Ημερομηνία : 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ανταπόκριση – Φωτό Θεοδώρου Ντοραλίνα

σ.σ.Συντάκτη : Μελανό σημείο, στην όλη εκδήλωση, αποτελεί η «Ξένη» Γυναικεία φορεσιά με την οποία παρουσιάστηκε το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Γρίβας. Κατά πρώτον, δεν την αναγνωρίζουμε ως «Παραδοσιακή μας στολή» και δημιουργεί πολλά ερωτήματα όσον αφορά τις προθέσεις και τηις σκοπιμότητες του εν λόγω Προεδρείου !
Γενάται λοιπόν η απορία, πρός τον πρόεδρο του συλλόγου Τζεβελέκη Δημήτριο :
» Απο ποιά περίοδο της Γριβιώτικης Ιστορίας προκύπτουν τα ΚΟΚΚΙΝΑ-ΚΙΤΡΙΝΑ Χρώματα στις εμβόλιμα παρουσιασθείσες Γυναικείες αυτές ΣΤΟΛΕΣ (…τα οποία όλος τυχαίως είναι και τα Βασικά Χρώματα της Σκοπιανικής Σημαίας) ;

…απο Αρ. : Ιτσκου Μάτα,Βαλκάνη Όλγα,Θεοδώρου Δήμητρα,Καρέλα Δήμητρα,Γώγου Αντωνέλλα,Θεοδώρου Ντοραλίνα

Ο Χορευτικός Σύλλογος Γρίβας, για άλλη μία φορά ξεδίπλωσε την Ελληνική Μακεδονική χορευτική Παράδοση της Γρίβας. Αυτή τη φορά προσκεκλημένος στίς ετήσιες εκδηλώσεις μπροστά στο νεανικό κοινό της Εστίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, στις 19 Μαρτίου 2010. Επίτιμος προσκεκλημένος ο Πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου, Βίτσιος Δημήτρης.

απο Αρ. Τσιάρα Ράνια,Τσιάρας Γιώργος,Θεοδώρου Ντοραλίνα

Κάποιοι λένε οτι η νέα γενιά … » Δεν έχει παραδοσιακά ακούσματα πλέον, είναι πολύ Μοντέρνα  » … δυστυχώς διαψεύστηκαν οικτρά.  Το ζεστό χειροκρότημα, η απίθανη ατμόσφαιρα, οι ενθουσιώδεις κραυγές ώθησαν τους χορευτές και τις χορεύτριες, του νεανικού σχήματος του Χορευτικού Συλλόγου της Γρίβας, να δώσουν το 110% των ικανοτήτων τους και να χαρίσουν μια ανεπανάλληπτη βραδιά.

απο Αρ. Θεοδώρου Ντοραλίνα,Πούλκας Χρήστος

Υπό το αυστηρά διδακτικό μάτι και την Καθοδήγηση της έμπειρης Χορεύτριας ( και Ταμίας του Συλλόγου ) Ίτσκου Μάτας, ο Χορευτικός Σύλλογος της Γρίβας μάς υπενθύμησε για ακόμα μία φορά γιατί βρίσκεται τόσο ψηλά στις καρδιές μας και στην χορευτική παράδοση της Ελληνικής Μακεδονίας, την μοναδική Μακεδονία που υπάρχει…

Εικ. Μία απο τις Πολλές  » ΜΗ » παραδοσιακές στολές της Γρίβας, φορεμένη απο την Θεοδώρου Δήμητρα.

Τα μέλη του Χορευτικού Συλλόγου Γρίβας : Θεοδώρου Δήμητρα , Θεοδώρου Ντοραλίνα, Ίτσκου Μάτα, Καρέλα Δήμητρα, Βαλκάνη Όλγα, Καρέλα Σοφία, Γώγου Αντωνέλλα, Τσιάρας Γιώργος, Μισύρκος Πέτρος, Μισύρκος Σάββας, Πούλκας Χρήστος.

Οι παραδοσιακοί μουσικοί χοροί που ξεσήκωσαν τον Κόσμο ήταν οι …  Ράικος, Πουστένο, και Πουσιτνίτσα. Ειδικά στην Πουσιτνίτσα ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος και χειροκροτούσε ρυθμικά. Για να τούς ευχαριστήσει ο Χορευτικός Σύλλογος της Γρίβας έκλεισε την χορευτική εκδήλωση, » κατεβαίνοντας » απο την πίστα δημιουργώντας μια χορευτική ομάδα, με ολόκληρο το πανεπιστημίο.

Σχολιάστε