Η Γρίβα στην Ανθελληνική … Νόβα Ζόρα !

Ημερομνηνία : 2 Νοεμβρίου 2010

σ.σ.Συντάκτη : Η » Σκοπιανή » εφημερίδα της Νόβα – Ζόρα, έκανε » ΔΙΑΣΗΜΗ » τη Γρίβα … ( αντίγαρφό της φυλλάδας κυκλοφορεί και στο » Cafe Latsis * » ).
Η οργανωτική επιτροπή της 14ης Γιορτής » Κάστανο, Τυρί, Κρασί 2010 » με επικεφαλή των ξαναεκλεγέντα πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Θεοδώρου Αθανάσιο και τον πρόεδρο του …Πολιτιστικού Συλλόγου Τζεβελέκη Δημήτριο, πρέπει να ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ για την προβολή της Γρίβας στην σχετική ¨Φυλλάδα¨ !
Άξιοι διαφημιστές της Γρίβας που μας κάνουν υπερήφανους !
Συγχαρητήρια !

Άρθρο στις 01.11.2010, στην ανθελληνική προπαγανδιστική φυλλάδα !

Στις 24 Οκτωβρίου, στο μακεδόνικο χωριό Крива-Κρίβα (Γρίβα Κιλκίς), έλαβε μέρος η παραδοσιακή πλέον γιορτή του κάστανου, τυριού και κρασιού. Μεγάλος αριθμός επισκεπτών, ουρά παρκαρισμένων αυτοκινήτων μέχρι και τη γειτονική Гуменџа-Γκούμεντζζα (Γουμένισσα Κιλκίς), δωρεάν προσφορά ψητών και βραστών κάστανων, παραδοσιακές πίτες, τυρί και άφθονο κρασί, ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά της πολύ καλής οργάνωσης και  της εορταστικής ατμόσφαιρας που επικρατούσε. Χορευτικοί συλλόγοι της περιοχής έκαναν επίδειξη μακεδόνικων χορών και η μακεδόνικη ορχήστρα Μουσικόραμα από το Лерин-Λέριν (Φλώρινα), τραγούδησε πλήθος μακεδόνικων τραγουδιών. Το γλέντι άρχισε πριν το μεσημέρι και διέρκησε μέχρι αργά το βράδι. «Μακεδόνες υπάρχουν και εδώ και όχι μόνο στη Φλώρινα, όπως τακτικά δηλώνουν τα ΜΜΕ της χώρας μας» δήλωσαν κάτοικοι της γύρω περιοχής. «Αν και δεχόμαστε πολλές πιέσεις από επίσημες και ανεπίσημες πλευρές των αρχών, εμείς κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε τη μακεδόνικη ταυτότητά μας και κουλτούρα» πρόσθεσαν κάποιοι από τους οργανωτές και τους παρεβρισκομένους.

σ.σ.Συντάκτη : Αν τα πράγματα είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ και σας προσβάλλουν Κοι Πρόεδροι, αναμένουμε τη δυναμική σας καταγγελία στο άρθρου και την αποκατάσταση της Εθνικής Ελληνικής Ταυτότητας της Γρίβας και των Γριβιωτών.

Τί πιέσεις δέχεστε Κοι Πρόεδροι απο τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΡΧΕΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ ;

Η Μακεδονική σας Ταυτότητα » Κοι ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ » είναι διαφορετική απο την Εθνική Ελληνική σας Συνείδηση ;  Δεν είναι ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ;

* Η αναγραφή του σχετικού Καταστήματος, έγινε κατόπιν προσωπικής παράκλησης του Ιδιοκτήτη του για λόγυς αληθείας και αποφυγής πρεξηγήσεων με έτερα καταστήματα της Γρίβας !

Σχολιάστε